Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Breaking.bg: Война в МВР! Изгониха човека на Пламен Узунов – Енчо Мирчев, заради конфликт с Рашков

Мрежата

Breaking.bg: Война в МВР! Изгониха човека на Пламен Узунов – Енчо Мирчев, заради конфликт с Рашков

Снимка:

Във вътрешното министерство се бият два лагера, системата е разсипана тотално

Премиерът Стефан Янев освободи трима зам.-министри, съобщиха от правителствената информационна служба.

Сред освободените са Росен Барчовски от Министерството на спорта, Енчо Мирчев от МВР и Захари Христов като заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Особено интересно е уволнението на Енчо Мирчев, доверено лице на съветника на Румен Радев и получател на подаръчни комплекти в ресторанти Пламен Узунов.

Енчо Мирчев е познат в системата като шеф на отдел „Кадри“ по времето на министъра от правителството на Орешарски Цветлин Йовчев. Твърди се, че именно той е човекът измисли системата „комисар за един ден“, която Йовчев успешно прилагаше, съобщава „Breaking.bg

Всъщност става дума за тарикатски номер за избягване на конкурсното начало при заемане на висши постове в силовата институция или просто казано – схема за политически кадрувания. Избраниците са назначавани с конкурс за старши оперативни помощници на главния секретар на МВР, но за този конкурс не се изисква първоначална професионална квалификация. След като вече са комисари, ръцете на министъра са развързани да мести тези хора на други длъжности, но все на по-важни позиции. Така реално става възможно лица, външни на системата на МВР, но близки до ръководството да заемат отговорни постове от категория Б, за които други служители в МВР трябва да чакат поне 13 години. Мирчев бе върнат в сградата на „Шести септември“№29 по нареждане на Пламен Узунов. Той бе част от „тройката“, заедно с Бойко Рашков и шефа на дирекция „Инспекторат“-МВР Емил Стойнев, пробутан като съветник на министъра, която извършваше кадровите чистки в министерството по време на служебното правителство.

Според запознати Мирчев е първият от хората на Пламен Узунов, които падат жертва на войната в МВР, която се води от няколко седмици. Причината е Бойко Рашков, който се е самозабравил и не иска да стои под опеката на хората на Узунов от президентството. Дамаджаната подозирал, че те го докладват на Румен Радев и следят всяка негова стъпка, твърдят служители на МВР. Втората ос на скандала са кадровите назначения в министерството. Те били пробутвани на Рашков от дуета Енчо Мирчев-Емил Ганчев. Включително и главният секретар на МВР Петър Тодоров, докаран от Кърджали. Заради некадърното управление на системата от Рашков-Дамаджаната тя е разделена на два лагера на министъра и на хората на Узунов. МВР е тотално разсипано, службите в него не работят заедно, а в зависимост от кой лагер са.

„Чистачите на кадри на ГЕРБ“ са забравили отдавна това и се дебнат и бият помежду си. Уволнението на Мирчев бе предизвестено, след като миналата седмица Рашков си докара зам.-министър Таня Райчева, юрист и адвокат.

През цялото време докато бе зам.-министър на вътрешните работи Енчо Мирчев бе в конфликт на интереси, защото съпругата му е началник на сектор в Института по психология на МВР. А Мирчев и бе пряк началник. Но това, разбира се, не направи впечатление на никой.  

 


Коментари (30)

1944/45.......нищо старо не е забравено..!! Румен Радев =Г. Димитров....... убийци на българи
05.10.2021 12:05 / Отговор
attropo Песимист: Е,от това по-зле не може да става! Оптимист:/радостно/ Може,може!
И като гледам ухиления кире лъжецо,що се кани да става премиер..........
05.10.2021 13:18 / Отговор
Димитър Само тиквата проста може да е премиер и никой друг. Какво ли би станало ако с тиквата стане някакъв сакътлък ?
05.10.2021 17:16
Лидия Иванова Румен Радев не е убиец ,а защитник на народа. Убийците сте вие,на всичкото отгоре сте ненадминати крадци.А когато оставите К. Петков да работи,тогава ще говорите за него.
05.10.2021 14:14 / Отговор
георгиева Едва ли може да има по - голями крадци от радевата партия ...всички кредитни милионери ,крадливи олигарси и криминални приватизатори са все от партията на радев
05.10.2021 14:36
Бай Х Лидке,или се лекувай или го давай по-орално,това е !!!
05.10.2021 15:02
До другарката Иванова ОТ ТАКИВА КОМУНИСТИ ,АГЕНТИ НА ДС,РОДООТСТЪПНИЦИ,НАИВНИЦИ БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ НАЗАД!
05.10.2021 15:11
Емил ГОСПОЖО ЛИДКЕ, ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ ЧЕ МИСЛИТЕ ТАКА, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗЛОБАТА В ОЧИТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК , И КОГАТО СТИСКА УСТНИ ОТ ГНЯВ, ЦЕЛИЯ ТРЕПЕРИ КОГАТО ГОВОРИ СРЕЩУ БОРИСОВ, ВСИЧКО МУ Е ИЗПИСАНО ВА ЛИЦЕТО, АЛЧНА ЗА ВЛАСТ ДРЕБНА ДУШИЦА.
05.10.2021 16:59
Ха ха Стига бе Иванова, толкова ли си сляпа и глупава.
05.10.2021 18:35
Покажи всички
георгиева явно си падаш по убийци и лъжци
05.10.2021 14:34 / Отговор
Кслин Напълно съм съгласен със вас!
Червените олигарси със Радев се самозабравиха!
Доведоха България до национална катастрофа! Разединиха нацията!
Само говорят срещу родината ни във Брюксел и защитават руските интереси! Създават хаос, защото това им е целта ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ПО ПУТИНОВ ОБРАЗЕЦ!
А това първеню Киро Петков,който наруши закона и стана министър със двойно гражданство сега се бие във гърдите колко е почтен???
Няма какво да чакам съда да се произнесе,за нещо което е толкова очебейно! Кито не може да бъде министър без да подпише декларация!
И още неговата наглост и на червените олигарси отиде дотам че вече и постовете са раздадени! Такова нетърпение за грабеж и власт!
Не ги ли е срам????
05.10.2021 15:09
Косьо Румен Радев да покаже юмрук на янките.. Ще има голем
Смех.....
05.10.2021 14:56 / Отговор
Бай Х Мунчо вече го показа:много голям,ама мек,като на всеки фатмак !!!
05.10.2021 15:04
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема