Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бурни реакции на призива на Минеков към творците да се ваксинират

Мрежата

Бурни реакции на призива на Минеков към творците да се ваксинират

Снимка:

Доста емоционални коментари събра във фейсбук призивът на министъра на културата Валислав Минеков за ваксинация на творците.

Ведомството публикува обръщението му в социалните мрежи, а за броени часове то събра десетки коментари. Макар и призивът да цели да насърчи ваксинацията в сектора, основната линия на коментарите е, че това е опит за извиване на ръце.

Потребителите се питат дали съвета на Минеков важи и за хората със здравословни проблеми в сектора, както и за децата? „Културно ще ни извивате врата, за да съществуваме?“ пише потребител.

В цяла Европа първо се обсъжда въпроса: Как ще бъдат обезпечени хората, а тук директно идва поредния “специалист разбирач” и налага някакви мерки и се представя на “спасител” а в същото време нямаме вече с какво да си храним семействата и да си плащаме сметките! Така, че не ми обяснявайте, че ми спасявате живота, защото всички сме потънали в заеми за да можем да съществуваме! Не Ви е срам! Скоро пак по площадите ще се видим! Ние в същата роля, а Вие ?“, гласи друг коментар.

Бихте ли обяснили как да стигаме до сцените? Защо забравяте репетиционния процес? Къде е той? Какво правим ние, работещите с деца? Или да ги ваксинираме и тях? Защо ни поставяте “между чука и наковалнята”? И спрете вече с тия проценти и капацитет?!“ , пише в коментар друг ползвател на Фейсбук.

Ето и друг: „Когато говорим за култура винаги говорим за професионалните артисти! А ние, които работим с подрастващи, бъдещите кадри на културата, с поредното трето затваряне, окончателно ще загубим децата и пропастта, която се отваря за всички сфери на културата много трудно ще се възстанови! Предстои времето когато няма да има актьори, музиканти, певци, танцьори и т. н.“

Тук се задават много точни, изчерпателни и логични въпроси и мнения, но ме притеснява, че ще останат без отговори! Дано има кой да ги прочете освен нас...“, надява се отговор друг потребител.

Целият призив на Минеков и коментарите вижте:  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още