Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. COVID за политупотреба. Или как да накараш хората да спазват правила, когато президентът ги отрича?

Мрежата

COVID за политупотреба. Или как да накараш хората да спазват правила, когато президентът ги отрича?

Снимка:

Иван Михайлов, breaking.bg

Страната влезе в спиралата на втората вълна от кризата с COVID-19. Над 1500 заразени, болниците изнемогват, не достигат лекари. С пълна сила вървим към кошмарния сценарий, на който десетки „експерти“, тролове, манипулатори и откровени измамници се подиграваха през пролетта.

Тогава „мангъровците“ ни обясняваха как „през юни вирусът ще умре от слънцето“. Вирусът не само не умря, но удря със страшна сила в целия свят. От него умряха доста хора, които не вярваха във вируса. За съжаление.

България е уникална страна, в която две трети от населението вярва в „месии“ и „спасители“, които откровено го мамят и убеждават в световни конспирации. Но той е убеден, че „държавата го мами“.

България е и страната, в която коронавирусът се използва активно за политупотреба. И извличане на съмнителни дивиденти от нещастието на хората. Това е долно и отвратително, но у нас всичко е позволено.

Тези, които по време на карантината агитираха, че „маските са да мълчите“ или как „хунтата“ въвежда строги мерки, за да блокира протестите срещу нея, днес ви обясняват как властта бездейства, а хората умират. Нищо, че горят маски на мижавите протести пред шадравана на президентството.

Първо твърдяха, че реално болните са стотици хиляди, но няма кой да ги провери, защото се правят малко тестове. Сега питат защо се правят толкова много тестове? Същите тези „мангъровци“ дращеха пламенни слова в социалните мрежи как „България е единствената държава, в която правителството е затворило малкия бизнес и не му е помогнало и с един лев“, сега протестират защо заведенията работят. И как правителството жертва живота на хората за сметка на кръчмите.

Ако се въведат строгите мерки от пролетта, както става масово в почти цяла Европа, тук ще има такъв рев, че свят ще ви се завие. Ето някои от готовите опорки:

– Как може в слънчево и топло есенно време децата да си стоят вкъщи, вместо да трупат витамини по градинките ?

– Защо пуснахте учениците да учат дистанционно, а те стоят в моловете и кръчмите? А родителите им изнемогват, защото трябва да взимат болнични и отпуск.

– Правителството унищожава частния бизнес нарочно заради протестите. Фалират кръчми, хотели, дискотеки, фризьорски салони, магазини и фитнеси.

– Вирус няма, това е измама, плащат по 2000 лева на цигани да се правят на болни, за да ни затворят по домовете.

– Правителството обявява епидемия, за да открадне милиарди евро от Европа, къде е Кьовеши?

Списъкът може да бъде продължен до безкрай. От юли по улиците се вихрят „протести“, някакви „търтеи“ лежат в палатки или се търкалят по жълтите павета. Никой не спазва дистанция, няма маски, горят ги, разбира се, и се чудите защо болните растат главоломно.

Как да искаме хората да спазват дори елементарните мерки, след като „обединителят на нацията“, президент и върховен главнокомандващ демонстративно и натрапчиво не ги спазва. Нещо повече, от 3 март Радев непрекъснато демонстрира пълно пренебрежение към коронакризата. Той направо я отрича. За да атакува правителството. И да печели политически дивиденти. Той е политическият „Мангъров“.

Изпълнението му в Талин беше демонстрация именно на това. Но от естонската столица го изгониха най-позорно. Преди това Радев и приближеното му ръководство на ВВС празнува на пищен купон, пир по време на чума, в резиденция „Лозенец“, празника на авиацията.

Над 300 души, без никаква дистанция, на яка софра. Какъвто президентът, такива и приближените му. Висши офицери! Банкетът в „Лозенец“ вече дава горчивите си плодове – шефът на ВВС и началникът на базата в Граф Игнатиево са в тежко състояние във ВМА. Министърът на отбраната под карантина. Ще има и още жертви, бъдете сигурни!

Е, как хората да вярват в коронавируса, след като президентът е „безсмъртен“? Отказва да стои под карантина, отказва тестове и лъже чуждестранните си домакини, че не е имал контакт с хора с положителен тест. И това било „активно мероприятие“. Само и само да заведе жена си на официална вечеря в Талин.

Политическата игра с COVID-19 е игра със смъртта. В прекия смисъл. И съмнителните дивиденти от нея ще се върнат като бумеранг върху тези, които я играят. Румен Радев го усети по време на карантината, когато неадекватното му поведение срина рейтинга му. Но като пълен глупак пак опитва да разбие с главата си стена. Или пак да настъпи мотиката. Явно му харесва. Но неадекватното и безотговорно поведение на Радев дава опасни сигнали на обществото. Няма друг президент в света, който да се държи толкова абсурдно по темата коронавирус. Заради политическа отмъстителност, амбиции и завист към премиера Борисов.

Цената е прекалено висока. Но той не осъзнава какво прави. Или го манипулират. „Водачът на бунта“ с ротфронтовския юмрук развърза ръцете и на други негови последователи и видни манипулатори. Бившата царистка Антония Първанова, Мангъров и сие. Хората не подозират, че всички тези „лекари“ обслужват политически проекти. Първанова работи за Слави Трифонов, а Мангъров за АБВ-то на Румен Петков.

Те играят същата игра със смъртта, за да черпят политически дивиденти.

Затова няма смисъл от въвеждане на по-строги мерки, след като никой не спазва и сега разпоредените елементарни такива. Опитайте да направите забележка на хора, които демонстративно не носят маски в градския транспорт. Ще чуете за световната конспирация с коронавирус, измамите на правителството, гражданските права и свободи. Ако преди това директно не ви набият. Няма да помогнат нито глоби, нито заплахи. Няма как до всеки „конспиратор“ да стои полицай. Отсреща са „хаджигеновци“, които обещават да ви защитават в съда, ако не спазвате демонстративно мерките. Затова пийте по три литра ракия на ден, шише урина и белина. Срещу вируса. И навън вместо маски, носете поцинковани кофи на главите. Така ще се предпазите и от 5G мрежата.  

 

 


Коментари (11)

Тартаковер Четиво точно за тази медия. Добре подбрано, където здравите патриотични сили веднага ще се обединят в негова подкрепа. Тук ще се даде най-силен отпор на наглата провокация и скандален акт на президента, да ходи и умишлено да заразява чужди президенти и политици.
Само между другото, без да има някакво значение, ще му спомена на автора, че докато нашия президент се оказа недокоснат от коронавируса, полския президент, от дясната страна на естонката се оказа заразен и болен !(това обаче няма значение, както написах.)
А относно манипулаторите Мангъров, Първанова и сие, вероятно пак е прав. Със сигурност е по-вещ от лекарите, това е вън от съмнение. Очаквам скоро да бъде поканен по националните телевизии...
24.10.2020 11:38 / Отговор
НА РАМЕНЕТЕ НА ТАРТАКОВЕР ВМЕСТО ГЛАВА ИМА ЕДНА ГОЛЯМА ЖЪЛТА ТИКВА........!!!! ТАЗИ ТИКВА ОТ ДЕН НА ДЕН ВЕХНЕ, ЗАГНИВА-НИЩО СВЕЖО НЕ КАЗВА.....
ЗАЩИТАВА ПРЕЗИДЕНТ-ЛЪЖЕЦ, КАРИЕРИСТ, МЕРЗАВЕЦ, БЪЛГАРОУБИЕЦ........
24.10.2020 14:05
Мишо Избфука се, че е здравеняк Фигуранта. Може и така да е. Само че в главата е слаб, както и щабът му от зелени чорапи. Това, че вестници, БиБиСи и коя ли не още медия ще го изкарат виновен за зазаряването на полския президент е малка беля, която може и да се опровергае. Но никой, никъде по света няма да му търпи селските номера и лъжите на дребно. Щото едва ли ще разберат, че мъжът на жена си е нямало как да я лиши от възможността да си покаже тоалетите. Пък и да направи едно шопингме в Талин.
24.10.2020 22:27
Бумеранг- препоръчвам на горния многознайник да го потърси в тълковния речник. Не му го пожелавам, но съм сигурен, че скоро ще се моли за въздух
24.10.2020 12:28 / Отговор
Лин Изключително точна статия. Пропагандата вече дава реални човешки жертви. Във война сме, а повечето не искат да повярват. Трудно е да повярваш, че някой ще иска или ще допуска смъртта на хиляди българи само за да се добере до властта.
24.10.2020 12:38 / Отговор
Тартаковер Нямах намерение да пиша втори коментар, нито ми е в стила. Но само искам да подчертая дълбокото си убеждение че не COVID, а точно тази публикация е ЗА ПОЛИТИЧЕСКА УПОТРЕБА ! Защо мисля така ли, ами защото я прочетох и анализирах внимателно. Всичко е насочено срещу президента, срещу политическите партии и личности, които мислят или действат различно от властта! Дори гербаджия, ако е обективен към себе си, ще го види и поне ще замълчи. Колкото до "Бумеранг", който уж "не го пожелава" а всъщност е сигурен, че скоро ще се моля за въздух, нека да е уверен, че често вътрешната омраза наказва притежателя и.
Има един факт, на който няма да отговорят апологетите на ГЕРБ. Той е въпрос. Кой е виновен за да сме между държавите с много висока смъртност от COVID, на брой заразени? Президента, Мангъров, кой...? Кой организира лечението за да умират така у нас?
24.10.2020 13:28 / Отговор
Кой бил виновен айде стига бе - точно президента, Мангъров и пропагандните тролове са виновни. Заедно с глупостта на населението. Преди да се появят протестърите ситуацията беше под контрол. Когато няма много заразени и умрели няма за какво толкова да се критикува правителството. Затова трябваше да има - за да ревете срещу здравеопазването. Да гориш маски било изразяване на свободна позиция срещу властта. Те не горят маски - горят хора. Повече от хиляда човека изгоряха вече. Не само втори - и първи коментар не трябваше да пишеш ако имаше и капка морал .
24.10.2020 14:36
кесо Коментарът на Иван Михайлов е много точен. Всичко написано е самата истина. Но наред с отвратителното поведение на червените негодници управляващите имат също голяма вина за случващото се. И тон зададе самият министър председател Борисов със своето малодушно политическо поведение в тази тежка и сложна ситуация. Той категорично не издържа политическия тест през тези нелеки месеци и с това поощри червената гаменория да прави каквото си иска и да тормози българското общество. Хората видяха ясно слабостта на властта и липсата на кураж да бъдат защитени от атаките на червената сган. А когато властта абдикира от задълженията си идва хаосът.
24.10.2020 14:05 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още