Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Андреева от ДБ: Няма да подавам жалба за моите евентуално липсващи преференции

Мрежата

Д-р Андреева от ДБ: Няма да подавам жалба за моите евентуално липсващи преференции

Д-р Андреева от ДБ: Няма да подавам жалба за моите евентуално липсващи преференции - Tribune.bg
Снимка:

От страницата на „Да, България“ във Фейсбук, публикация на д-р Таня Андреева

Вчера изтече срокът за подаване на жалби пред Конституционния съд за оспорване на изборите резултати.

След задълбочен анализ на данните, протоколите и записите от секциите установихме, че има голяма вероятност преференциите ми да не са достатъчни, макар и с много малко. Причини за това са единични гласове, при които машината е дефектирала, не е издала разписка, но е записала гласа, както и факта, че ако отворят всички чували с бюлетини, би се установило, че освен преференции, липсват и над 150 гласа за ППДБ в 24-ти избирателен район, което би направило моите преференции недостатъчни, за да прескоча седемпроцентния праг.

По време на този анализ, в една от разглежданите хипотези излезе, че е възможно да не ми достига един глас. Следващият път, когато се чудите дали точно вашият глас има значение - има.

От друга страна, аз съм кандидат на „Да, България“ и ние не правим експерименти и ПР акции и ако внасям конституционна жалба, трябва да съм абсолютно сигурна, че това няма да нанесе допълнителни вреди на крехкото доверие, което има в съдебната система.

Затова реших да не подавам жалба за моите евентуално липсващи преференции.

Но това ни най-малко не значи, че се отказвам - ще работя с колегите от ППДБ за моите каузи, свързани с детското здравеопазване, както и ще продължа да бъда политически активна в рамките на партията, която представлявам.

Нямаше изобщо да има съмнения и разговори за загубени преференции, ако Изборният кодекс не беше осакатен и машините не бяха превърнати в принтери, на които освен това ЦИК осигурява некачествени ролки хартия, които водят до дефекти. Всеки глас щеше да бъде отчитан правилно, защото щеше да го отчита машина, а не преуморени членове на секционни комисии, за които преференциите са второстепенно нещо. Иска ми се моят казус да бъде един от поводите най-накрая нескопосаният Изборен кодекс, приет от „хартиената коалиция“, да бъде поправен.

Накрая искам да отбележа колко важни са личностите в политическия живот. Ние в ППДБ и конкретно в „Да, България“ разчитаме на силни кандидати, които носят подкрепа с имената си и които могат да развенчаят мита, че „всички са маскари“ - ние не сме един списък с партийни функционери, познати само от телевизионни интервюта, подреден в някоя партийна централа, а сбор от хора, които носим лична отговорност пред избирателите си, които ни познават и припознават като свои представители. И казват това с гласа си.

Благодаря за всяка една преференция, дадена за мен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати