Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Българска лекарка от Франция: Поразена съм от наглостта на персони като Мангъров и Първанова

Мрежата

Българска лекарка от Франция: Поразена съм от наглостта на персони като Мангъров и Първанова

Снимка:

В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение с това, което преживяха Испания, Италия, Франция

От Фейсбук профила на Елена Радева - Николова, лекар във Франция

Вече доста ми се насъбра от кретенизъм и профанщина, идваща на талази от рОдината. За тези, които малко ме познават, съм лекар с 30 годишна практика, от които 20 във Франция. Последните шест месеца прекарах плътно в отделения Ковид в три различни болници, в това число - гериатрично, юржанс и rééducation. Мога да кажа, че не съм научен работник, нито статистик. Поразена съм от наглостта и липсата на абсолютен професионализъм, колегиалност, лекарска етика и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В шок съм !!! Как хора в обкръжението ми, които съм считала за образовани и интелигентни, приятели, пишат и правят генерални глупости и нелепости, протестират срещу носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус. Тези, които го лекуваме и гледаме фронтално всеки ден (не тези, които го гледат от телевизора), можем да ви кажем, че за него се знае ВСЕ ОЩЕ твърде малко - не за друго, а тепърва се отчитат късните му многобройни поражения. Вие няма как да ги знаете, защото не сте ги видели.

В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение с това, което преживяха Испания, Италия, Франция.

Затова просто СИ ЗАТВОРЕТЕ УСТИТЕ, престанете да ръсите небивалици и фантазии, защото нито сте учили медицина поне 10 години от живота си, нито сте носили отговорност за здравето на друг човек, а камо ли да сте се сблъсквали с коронавирус.

Далеч и извън всякаква статистика, първо съм клиницист. Докато другите смятат, аз лекувам. И това, което мога да кажа е, което можем да кажем със съпруга ми, лекар, с колегите ми, българи или французи е, че такова нещо не сме виждали НИКОГА до сега. В момента, в който го видите, не го забравяте никога. Диагнозата е на лицето на болния. Ако сте виждали паднал стар едва дишащ кон, със зачервени очи, почти изскочили от орбитите - това е. Никой не знае кога, след колко дни (най-често 7-14) този болен ще се влоши, дори и в привидно здраве и леко покашлящ. Болни по 72 дни в интубация. Хора- зомбита. Живите мъртви. Седем листа епикризи на 30 годишни пациенти. Спасени, не могат да ходят с дегенеративни неврологични промени. Излизат от ритъм. Правят епилептични гърчове. 

Преживените ми шест месеца (най-вероятно ще са повече, защото в момента реанимациите на север се пълнят с болни от Бордо и Марсилия, където пламва) са ми най-ценните в живота, защото никога не съм се чувствала толкова ЛЕКАР, и няма да позволя на никой (профан,чукундур, тъпигьоз или келешар) да се гаври с тях, защото попрочел две статии в жълтите вестници. Плакала съм, защото колеги си отидоха. Един колега в Щатите каза, Елено, с жена ми работим в различни болници и вече не правим секс от страх да не заразим другия... На фона на тези безкрайни, безумни, безмерни усилия на колегите ми, на този ГЕРОИЗЪМ и висша себеотдаденост, на ВЗАИМОПОМОЩ и работа до припадък, визирам целия медицински персонал - няма да позволя НА МИЛИМЕТЪР !!! цинизъм, безумие и липса на елементарен респект от който и да било.

Конкретно за по-долното изявление. (Статия в Lentata по повод пост на Антония Първанова)

Питам се къде в България в момента е Лекарският съюз като орган и кой позволява да се разпространяват по печат и медии ?? подобни ненаучни и най-вече ПРЕСТЪПНО ВРЕДНИ изявления като тези на Мангъров, Първанова и прочее патоанатоми.

1. PCR тестовете доказват частици РНК на вируса, които СА ЗАРАЗНИ.

2. Не е ясно защо има безсимптомни носители, както не е ясно какви са късните последици на вирусоносителството.

3. Няма придобит имунитет, възможно е повторно заразяване

4. PCR не доказва, а потвърждава диагноза. Имали сме случаи с трикратно негативен PCR, но доказани частици в бронхоалвеоларен секрет с аспирация с бронхоскоп.

5. Диагноза се поставя само със скенер (нативен) и установяване на повлекла от интерстициален !! процес, които след 3 месечен контрол все още не изчезват , което силно отличава короната от грипа (но мадам Първанова най-вероятно лично е наблюдавала болни, може би, в продължение на месеци...)

6. Такава тежка, драматична и най-вече НЕУПРАВЛЯЕМА клинична картина не е имало при никой друг грип в света досега. Неуправляема, защото с дни и седмици си привидно подобрен и после пак те интубират.

7. Относно носене на маските - маските от хирургичен тип не предпазват от заразяване. Те са сигурност за човека срещу теб, че ти самият, ако си случайно заразен от вчера и си в инкубационен период, няма да заразиш и УБИЕШ съседа си, възрастен, онкоболен или просто хипертоник. А напоследък се очерта, че България, освен че е страна на лаици, е основно страна на ЕГОИСТИ, които дървенофилософстват, че маските, скрили детските усмивки на отрочетата им, докато цял свят безропотно и дисциплинирано пази близки и съседи.

8. От Ковид се умира. Не се умира с Ковид. Поредното тъпоумие, защото по неясен закон, Ковид убива и млади хора. 16 годишно момиче в Париж беше първото с три негативни PCR и четвърти позитивен, без нито едно придружаващо заболяване, което си отиде за няколко часа за ужас на майка й, която й лекувала кашличката с хомеопатия. Може и друг случай да разкажа, защото мъжът ми е ортопед - пак 30 годишен млад мъж, паднал от мотор. Тези внезапни „падания“ между другото са доста чести. Ходиш си и внезапно падаш поради кислороден глад, даже и без да кашляш. Оперират ти фемура успешно, но след три дни умираш от сърдечно съдов срив, интубиран с Ковид. Изобщо, ние много се забавляваме последно време, както забелязвате. Животът ни е интересен, всеки ден се питаме дали вече не сме заразени, констатирайки, че колега от съседната болница е умрял онзи ден.

На фона на това поредният бълвоч, изсипан от Мангъропървановци и средностатистически прототип на Бай Ганьо и дискусии от типа „Я ми кажи ти ся на мен, къв лекар си ти, като не знайш, и знайш колко мен, дето детето ми го РЕПРЕСИРАТ, разбираш ли, погазват му свободата на избор да не носи маска, и кво ме интересува кой бил умрял и аз знам много, дето са умрели и всички ще умрем, ти ако искаш и бурка !! и скафандър си сложи, щото ти си във високо рискова среда, а пък те са в училище и това е обикновен грип и и и” не ме сриват, не ме убиват, не ме и изумяват, не ме и съсипват.

Не че имам желание да споря, не че не мога да споря до издихание. Не че има какво да си кажем, не че сме на едно ПРОФЕСИОНАЛНО ниво изобщо да провеждаме разговор.

Не че е смешно, не че е до покруса тъжно, не че е и безумно, защото то е!!

Нищо от това не е....

Просто е обич, много обич, мълчалива, прошка, умението да си НАД това, да бъдеш лекар, какъвто си въпреки необразоваността, назадничавостта, изостаналостта, неосведомеността и неграмотността (защото колкото повече зная, толкова повече разбирам, че нищо не зная, и как да обориш тогава Ганка и Светланка, която е шофьор във варненска фирма със завършен икономически техникум и специалист по мрежата от международна конспирация, действаща и специално създала ковида, за да срине България, но тя няма да се даде)

Защото лекарят и медицинският кадър си гледат работата, истински си я гледат, заразяват се и умират на работното си място, лекувайки и тъпака, и простака, и престъпника по еднакъв начин до последен дъх, и с цената на СОБСТВЕНИЯ си живот.                                   

 

                                                     


Коментари (12)

Обаче в Швеция вече си имат стаден Ковид имунитет, това което казва д-р Мангъров, а и д-р Първанова е права, че трябва да се следват парите.
25.09.2020 14:56 / Отговор
Ама разбира се! Абе ти изобщо прочете ли поста на жената или едно си знае баба, едно си бае...
25.09.2020 15:34
Амииии! Тия, дето ги влече стадното поведение у нас никога няма да свършат. Нали знаете кои са в стадото - овцете и говедата. Много нагли и много +компетентни".
25.09.2020 17:57
Анти Ковидидиотен И на каква цена в Швеция? Готов ли сте да я платите лично? Швеция и България по какво си приличат - манталитет и самодисциплина, стандарти, ландшафт?
26.09.2020 01:16
Тартаковер Смешно е да оспоря думите на лекар, при това практикуващ, има празноглави дърдорковци, които знаят всичко и критикуват всичко. Но все пак първият коментар на "Обаче" е факт, кой може да го отрече? Второто което поразява са страховитите картини на болни от Ковид19, описани от тази лекарка. Малко странно съвпадат с ужасяващите трупове и чували с мъртъвци, разказвани у нас от...
Има още нещо. Вярно за тази болест никой не знае всичко, знае се малко, няма доказано лекарство. Това не пречи на мастити професори да клатят важно глави и хулят и отхвърлят чужди мнения, едно от които е на Мангъров.
А, лекарката със сигурност знае кой е селския лекар Едуард Дженър. Знае какво е открил и спасил човечеството от една ужасна болест. Не великите професори и умове от тогава...
25.09.2020 15:39 / Отговор
Георги А аз съм поразен от продажните мекерета. Госпожата има пост от 1-ви септември в който заявява. "Днес си мисля, че едва ли има нещо по-красиво от човешкото ЛИЦЕ-усмихнато или тъжно". Под самият пост е заявила,че предпочита лицето да е БЕЗ МАСКА. Как така бързо си смени становището,като е на "първа линия" вече 6 месеца. ПЪЛНИ Аматьори
25.09.2020 17:14 / Отговор
Изумен Уважаема г-жо Радева - Николова, Бихте ли ни запознали, ако обичате, с "кретенизъм и профанщина" (втората дума е особено непонятна) във Вашата нова рОдина - Франция. Сигурна съм, че там примери много. Но, верятно е много по-удобно, а и егото Ви се ласкае много повече, ако коментирате българските глупаци и псевдолекари. Така де, нека да се види, че вече 20 години имате нова рОдина - Франция. А старата - идеално става за оплюване и очерняне.
25.09.2020 18:58 / Отговор
Георгиева Кой ти го каза това?
Според 3 поредни изследвания / тест/ на случаен принцип в Стокхолм, който е на-голямото огнище, само 2% от населението има антитела.
Изледванията са правени през 3 седмици. Започнати са в края на юли.
Ето ти и линк към информационния сайт за КОВИД на Швеция
https://www.svt.se/datajournalistik/the-spread-of-the-coronavirus/
26.09.2020 11:13 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

Бум на COVID-19 в Славия

Бум на COVID-19 в Славия

Деветима играчи на „белите" са дали положителна проба за коронавирус и са карантинирани.

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още