Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Костадин Шахов: Стрелба по лекарите във време на война – това е невиждан цинизъм

Мрежата

Д-р Костадин Шахов: Стрелба по лекарите във време на война – това е невиждан цинизъм

Снимка:

От профила във Фейсбук на д-р Костадин Шахов         

„СТРЕЛБА ПО ЛЕКАРИТЕ ВЪВ ВРЕМЕ НА ВОЙНА - ТОВА Е НЕВИЖДАН ЦИНИЗЪМ 

Държим се крайно неадекватно по време на войната с вируса. С напредването й насочваме гнева си натам, където той няма никакво място. Посоката на гнева ни е толкова сбъркана, че ни превръща в невиждани циници.

След драмата с двамата починали пациенти в Пловдив форумите отново са пълни с коментари на „специалисти“, които наричат лекарите мошеници и търгаши, на които не им пука за човешкия живот, изказват се за здравната ни система.

Очевидно е, че сме във война. Има ли спор по този въпрос? И какво правим? Седим си вкъщи, по офисите и стреляме в гръб по бойците на фронта. Искаме от тях да спечелят всички битки. И ако загубят една, две ,три, сме готови да ги изпратим на гилотината. А колко спечелиха? И колко от тях си отидоха, за да спасят други животи.

Отчаянието на близките на жертвите е обяснимо. Болката е силна. Утре може да са нашите близки. Очевидно е, че здравната ни система е пред рухване, ако не е вече рухнала. Но лекарите са на фронта и се борят с пропадането й. Нали сте ги виждали в ковид отделенията – не се прибират с дни у дома. Това е жестока война.

Да обвиняваш войник на фронта, че не е спечелил всички битки, е невероятен цинизъм. Статистиката е безпристрастна – два процента от заразените губят битката, останалите 98 я печелят с помощта на лекарите, които сме готови да обесим в прилив на гняв.

Какво очаквате от демотивиран боец на фронта? Нищо освен загуби. А нашите губят два живота и спасяват 98. Не стреляйте в гърба им, аплодирайте ги!“

ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, ПРЕДИ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ДА НИ УБИВАТЕ В ГРЪБ! УБИВАТЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ СИ ЗАЩИТНИЦИ В ТАЗИ ВОЙНА!   

                                                                                           


Коментари (4)

Stefan Чутовна свинщина е посегателството срещу лекар. Общество, което допуска нападение над лекар, бележи началото на края си.

За огромно съжаление, господин докторе, и лекари наливат бензин в огъня на дезинформацията. С което доказват максимата, че и най-умният си е малко прост.

Това го знаят в Китай и всяко мнение, различаващо се от официалното, бива заглушавано в зародиш.

Прав сте, на война като на война. Това предполага доброволен отказ от права и свободи.

По-добре живо куче, нежели мъртъв лъв.
23.11.2020 11:53 / Отговор
k А нещо новини за Джангър Мангъров ще има ли, че се загуби като последният керван с дубайски дирхами и ни е много мъчно за него?
23.11.2020 14:22 / Отговор
Сигурно вари супички и чайчета и гълта аспиринчета тоя мишок...
23.11.2020 16:59
Z Безусловно подкрепям българските лекари! Да мразиш, да кририкуваш и да оплюваш е модерното психическо заболяване, нелечимо към момента. Това което лекарите имат като знание и умение не е по силите на много хора. Същото важи и за свръх напрегнатото им работно ежедневие, особено в тази пандемия. Точно тези индивиди, обаче се зареждат с фалшиво самочувствие оплювайки лекарите. Ако е възможно, игнорирайте ги, скъпи български лекари, защото хората, които ви уважават истински никак не сме малко.
23.11.2020 14:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още