Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Митев: Лекарите спасяват живот, а получават „вербална агресия“. Смешно и срамно е, че защитавахте този човек

Мрежата

Д-р Митев: Лекарите спасяват живот, а получават „вербална агресия“. Смешно и срамно е, че защитавахте този човек

Д-р Митев: Лекарите спасяват живот, а получават вербална агресия. Смешно и срамно е, че защитавахте този човек - Tribune.bg
Снимка:
д-р Стефан Митев

От Фейсбук профила на д-р Стефан Митев

Когато писах за скандалния случай с Мустафа Емин в "Пирогов", получих огромен брой коментари от партийни активисти и дори колеги, които го защитаваха, а някои влизаха в конспиративни теории за руско влияние. Сега медиите вече разполагат със становищата на лекари и медицински сестри от въпросната смяна. Те са единодушни - ето няколко цитата:

„Първият път излязох аз и отново обясних, че трябва да изчакат заради спешното дете в залата, при което той ме попита дали трябва да занимава министъра на здравеопазването. Отговорих, че това е негово право“ – пише в обясненията си една от медицинските сестри.

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях. „Придружителите на детето попитаха дали сега, ако се обадят на министъра на здравеопазването, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър в момента няма да промени нашето поведение“, пише лекарят, който е бил шеф на екипа в конкретната вечер.

Друга медицинска сестра пък посочва „в момент на афект отправи заплахи, без обясними за мен причини, че сега говорил с министъра на здравеопазването и щяло да има последици“.

Знам, че е трудно да приемете истината, когато сте партийно пристрастни. Но трябва да го направите. Никой не може да заплашва медици с министъра или с каквото и да е друго. Те спасяват живот, а получават „вербална агресия“. Смешно и срамно е, че защитавахте този човек. Коментарите под предходната ми публикация все още стоят. Може да видите кои активисти се хвърлиха на амбразурата да бранят иначе благия и кротък партиец.

И моля ви, спестете си оправданията и искания за записи от камери. Данните и сведенията са налице. Въпросът е дали ще приемете реалността или ще се затворите в своя балон на партийни пожелания и илюзии.

Незабавна оставка! Мутри ВЪН!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати