Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Оскар към Лорер: Всички хора с българско самосъзнание имат право на подкрепа от българската държава

Мрежата

Д-р Оскар към Лорер: Всички хора с българско самосъзнание имат право на подкрепа от българската държава

Д-р Оскар към Лорер: Всички хора с българско самосъзнание имат право на подкрепа от българската държава - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на д-р Александър Оскар

⛔️ Никога повече, означава НИКОГА ПОВЕЧЕ⛔️

⛔️ По повод на непремереното изказване на г-н Даниел Лорер по рано днес, че “България трябва да защитава само своите граждани” и като председател на еврейската общност в България, бих искал да обърна внимание на това, колко важно е политиците да внимават с думите, които използват, особено по толкова чувствителни теми, като взаимоотношенията между нашата страна и Република Северна Македония.

⛔️ Изконно право на всеки човек е свободата на идентификация, основополагаща ценност на Европейския съюз.

⛔️ Всички хора, чувстващи се българи и с българско самосъзнание имат право на подкрепа от българската държава, независимо дали имат или не българско гражданство.

⛔️Ние, българските евреи най-добре знаем какво е да бъдем гонени, преследвани, но и спасени, благодарение на активната гражданска позиция на по-голямата част от българското общество и лидерите на православната църква. Също така, добре помним и съдбата на евреите от Беломорска Тракия и Вардарска Македония, тези 11 343 невинни човеци, на които им бе отказано българско гражданство и бяха депортирани в лагерите на смъртта.

⛔️ Вярвам, че г-н Лорер осъзнава отговорността, която всеки от нас носи, за да не допускаме грешките на миналото да се повтарят отново.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети