Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Митев: Погнусен съм и очаквам наказания след случая с лекар, който издава сертификат, без да сложи ваксина

Мрежата

Д-р Митев: Погнусен съм и очаквам наказания след случая с лекар, който издава сертификат, без да сложи ваксина

Снимка:

От Фейсбук профила на д-р Стефан Митев, Българско Рационално Общество

Очакваното (поне от мен) се случи. В репортаж със скрита камера на „Господари на ефира“ се видя как български лекар взима пари, за да издаде сертификат за НЕПОСТАВЕНА ваксина. Изглежда, че срещу 110 лева бързо и лесно можеш да получиш необходимия за пътуване сертификат, независимо че ваксината не е поставена.

Погнусен съм, въпреки че знаех, че рано или късно подобно нещо ще се случи. Далеч не всички български лекари са коректни и етични. Явно има и такива, които биха изтъргували съвестта си за смешна сума. Гледайте репортажа, ако не сте го направили.

Сега е време за строги наказания и решителни действия. Апелирам Български лекарски съюз да вземе незабавно отношение. Според мен е необходимо най-строгото наказание - отнемане на медицински права. Такъв „лекар“ е опасен за пациентите си и за обществото. Издаването на сертификат при непоставена ваксина е измама, която може да бъде смъртоносна.

Като медицинско съсловие трябва да бъдем нетърпими към подобни колеги. Те само рушат имиджа на професията и създават недоверие у пациентите.

Ще се отърсим ли най-накрая от летаргията и ежедневното дребнотемие? Ще поискаме ли най-накрая наказания за извършени престъпления? Ще спрем ли най-накрая да си затваряме очите за грубото погазване на законите и етичните принципи.

Български лекарски съюз е на ход. Очаквам наказания и проверки. Дано поне този път нещо се промени.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още