Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Стефан Митев за ел рецептите: Лекарското съсловие не можа да се справи с елементарна технологична новост

Мрежата

Д-р Стефан Митев за ел рецептите: Лекарското съсловие не можа да се справи с елементарна технологична новост

Д-р Стефан Митев за ел рецептите: Лекарското съсловие не можа да се справи с елементарна технологична новост - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на д-р Стефан Митев

Антибиотиците ще могат да се предписват и на хартиени рецепти до първи април (!?) 2024 г. Медицинското съсловие възропта срещу категорично полезната "реформа" и отново се върнахме на старото. Учудващо, лекарствата за диабет ще продължат да се изписват само електронно. Но за антибиотиците ще може и на хартия. Защо? Уж целта е да се "доусъвършенства софтуера". Какво? Аз съм предписвал многократно чрез програмата и не виждам какво трябва да му се доусъвършенства и защо са нужни цели 6 месеца за това.

Тъжната истина е, че лекарското съсловие не можа да се справи с елементарна технологична новост. Свикнали сме си на едно и трудно се адаптираме към нещо по-добро. А в първите няколко дни рецептите за антибиотици бяха значително намалели, което е супер. Бъдете сигурни, че сериозна част от антибиотичните предписания са ненужни, резултат на непознаване на препоръките и израз на дефанзивна медицина.

Отхвърлянето на задължителното електронно предписване е неприятен симптом на тежко болната система на здравеопазване у нас. След като използването на елементарна програма е трудно, какво остава за ежедневното обогатяване на знанията и уменията. То, обикновено, не се случва.

Бъдете здрави.

P.S. Аз ще продължа да предписвам антибиотици електронно напук на системата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати