Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Д-р Табаков: Докато няма редовно правителство, единственият, който печели, е президентът

Мрежата

Д-р Табаков: Докато няма редовно правителство, единственият, който печели, е президентът

Д-р Табаков: Докато няма редовно правителство, единственият, който печели, е президентът - Tribune.bg
Снимка:

Всички останали губят: и изчегъртващите, и изчегъртваните, смята той

От профила във Фейсбук на д-р Мартин Табаков  - председател на Института за дясна политика

 Докато няма съставено редовно правителство, което да функционира на базата на подкрепата си в Парламента, единственият, който печели, е президентът.

Всички останали губят: и изчегъртващите, и изчегъртваните. Първите, понеже искаха да реабилитира значението на Законодателния орган. Вторите, тъй като служебното правителство действа като президентски секретариат.

Политическите партии трябва да престанат да функционират като тромби в кръвоносната система на политическия процес, т.е. да „запушват” този процес. Това на практика значи несложни неща. Например, ИТН да престанат да говорят от позицията на категорическия императив (по Кант), при положение, че нямат нито подкрепата, нито капацитета да го правят.

А ДБ да избягват йезуитски хореографии като тази, в която те хем искат подкрепата на БСП, хем  няма да дадат такава на БСП, ако социалистите са мандатоносители (някой трябва да сподели на ДБ, че сексуалната пенетрация си е полов акт, без значение кой е горе и кой – отдолу; ибни-то си е ибни).

След като има такъв народ, който мисли себе си като олицетворяващ демократична България, е хубаво този демократичен народ да се хване в ръце и да си вземе своето. Тъй като в момента с неговото се разпорежда президентски секретариат, който е назначен като кабинет от един човек, а не избран като такъв от мнозина.

А това, което днес изглежда като блокиран Парламент, който произвежда не решения, а проблеми, утре ще послужи като основание едни хора да се появяват и да започнат да говорят (отново) колко хубаво нещо е президентската република. А стигне ли се до такъв момент, клечането пред Дондуков 2 вече няма да е модерна форма на политически активизъм, а ще е норма.

Затова на следващите избори, които се задават така или иначе, този, който трябва да спечели, е именно Парламентът. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети