Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. "Да, България" изключи Методи Лалов, той им отговори, че партията е превърната в търговско дружество

Мрежата

"Да, България" изключи Методи Лалов, той им отговори, че партията е превърната в търговско дружество

Снимка:

"Да, България", част от обединението "Демократична България", е изключила  общински съветник Методи Лалов. За това съобщи самият той във Фейсбук профила си.

„Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията.

Настоящото ръководство на "Да, България" потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП).

С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция.

Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на "Да, България" ще бъде подалия формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Независимо от всичко не съжалявам, че напуснах съдебната система, за да се присъединя към "Да, България" на Кристиан Таков и Мануела Малеева. Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които изпраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори.

Ще продължа дейността си в СОС като независим общински съветник, защото моят ангажимент е преди всичко към избирателите“, написа още Лалов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема