Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дачков: Едни и същи хора се „гонят“ през няколко години, а късата българска памет всеки път фантазира ново начало

Мрежата

Дачков: Едни и същи хора се „гонят“ през няколко години, а късата българска памет всеки път фантазира ново начало

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Явор Дачков

Спомням си ентусиазма, когато Борисов дойде на власт през 2009 г., за да измете от властта Мая Манолова, Татяна Дончева, Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Ахмед Доган и „цара“ - омразната тройна коалиция. Тогава Борисов употреби израза за тяхното управление „лайно в целофан“, а мнозинството от българите се радваха, че най-после се диша, идва промяна и т.н.

Спомням си и ентусиазма от месец май 2013 г. когато Сергей Станишев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Доган и Пеевски изгониха Борисов от властта, въпреки, че беше спечелил изборите. Пак се „дишаше“, „проветряваше“, а Данчо Цонев наричаше Борисов от парламентарната трибуна „мутра“.

Борисов пък излезе в отпуск и се скри в Банкя, но за малко. Избраха Пеевски за шеф на ДАНС и изгря звездата на протестърите и Христо Иванов, които с ентусиазъм върнаха Борисов във властта, а Христо Иванов стана негов министър и водеше с Цацаров заседанията на ВСС. После дойде ентусиазмът от президентските избори през 2016 г. и поредното начало на края на Борисов.

Няколко месеца след това ентусиазмът секна, а Борисов направи третия си кабинет и изкара пълен мандат. Да не забравяме и ентусиазма от 2001 г. когато царя дойде на власт, за да помете Костов, че да „започнем да дишаме“, както и върховния ентусиазъм от 1997 г., когато Костов завря комунистите в ъгъла на историята.

По време на всичките тези ентусиазми Слави Трифонов правеше вулгарни скечове по вкуса на Мултигруп, ВИС и СИК в най-гледаното време по най-гледаната телевизия и пееше на частните партита на Поли Пантев, Георги Илиев, Илия Павлов и други скъпи покойници. Поради тази причина намирам за глупаво да се ентусиазирам в днешния ден. Едни и същи хора си сменят местата и се гонят едни други през няколко години, а късата българска памет всеки път фантазира ново начало. Това е обида за интелигентността.

PS А всичко започна с ентусиазма от свалянето на Живков, разграждането на командно-административната система, широката антикомунистическа коалиция СДС, времето е наше и т.н.  


Коментари (5)

ЧЕРВЕНАТА НИШКА..... : СЛАВИ ТРИФОНОВ.... ВАСИЛ ИЛИЕВ (ВИС1).... АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ (МАЙСТОРА).... РУМЕН РАДЕВ......
....... ВРЕМЕНАТА НА МУТРИТЕ ОТ 1993.СЕ ЗАВЪРНАХА.....
....ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ТЯХ....... РАДЕВ ТЪРЖЕСТВУВА.... ПУТИН МУ НАПЪЛНИ БАНКОВАТА СМЕТКА....
16.04.2021 12:10 / Отговор
Пенчо ВЯРНА, ВЯРНА КАЗВАШ ....

АМА КАКВА ОТ ТАВА ...

СКОРА ВСЕ БУДУТ В ТЮРМЕ ...

ОСИГУРЕНА БУДЕТ ХРАНА ... СТУДЕНА ВАДА ... И ТАКА ДАЛЕ ...
16.04.2021 13:24
Аут! Трол, марш при Митрофанова!
16.04.2021 13:28
Боже, Боже, колко си прав колега.
16.04.2021 14:03 / Отговор
Политика Това е истината. Една мафия се бори с друга мафия, а народът пасе трева. Толкова ли няма кадърни и честни хора в държавата.
16.04.2021 14:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още