Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дачков: Херо Мустафа не вдига телефона на Кирил и Асен, а президентът се разграничава от тях

Мрежата

Дачков: Херо Мустафа не вдига телефона на Кирил и Асен, а президентът се разграничава от тях

Дачков: Херо Мустафа не вдига телефона на Кирил и Асен, а президентът се разграничава от тях - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Явор Дачков

Румен Радев използва "Промяната", натрапена от американското посолство, за да спечели втори мандат, което е напълно разбираемо. Всеки разумен политик на неговото място би постъпил така. Но не всеки би признал в прав текст, че е причинил щета.

Той го прави искрено, което според мен е достойно за уважение. В политиката тези обрати са сиво ежедневие. Днес Херо Мустафа не вдига телефона на Кирил и Асен и е в потрес от тяхната фрапантна некадърност и безскрупулна проруска лакомия, която предизвика американско разследване, изпратено на българските служби, а президентът се разграничава от тях, опитвайки се да предпази избирателите от грешката, към която сам ги подтикна преди време. Разбираемо и полезно.

Независимо от това, кой е бил прав и кой крив в миналото. Политиката е злободневие. Колкото повече хора разберат, че са имали работа с шарлатаните Киро и Асен, които направиха рейд за бързи печалби и по нищо не се различават от телефонни измамници, толкова по-добре. Това е положението.

Преди 12 години същото се отнасяше за Борисов, а преди 20 за царя. Извинението, че предишните са по-лоши от настоящите за мен не е валидно. Точно обратното-всяко следващо управление само влошава нещата, но както и да е. Радвам се, че Радев системно рути "Промяната" и че играе в синхрон с ГЕРБ и ДПС - единствените останали стабилни и системни партии в България (Корнелия уби тази възможност за БСП и я превърна в патерица). Това е оздравително за България по парадокс. Дори и за онези от нас, които са в потрес от простотиите на Борисов и безогледната корупция на Пеевски и Доган.

Кирил и Асен, а преди тях и Слави Трифонов показаха, че може и по-зле, а дъното няма край - и като простотия и като корупция, но най-вече като лудост. Психопатите са по-опасни от крадците. Очевидно е, че изпълнителната власт се връща в Борисов, макар и бавно, а той командва мейнстрийма. Добре за България е това да става в съгласие с президента, защото разделението и битката между двамата не роди изявен победител.

Радев се провали с мутри вън, а Борисов се провали с чекмеджетата и двайсетгодишен байгън от нарцистичното си и маниакално натрапчиво присъствие в телевизора. Въпреки това и двете воюващи страни са в патова ситуация, защото има достатъчно хора, които гласуват за тях и поради това е по-добре да работят в синергия, вместо да се бият мекушаво по български.

Никой не смее да отреже главата на другия, както биха направили политиците от златното минало, което го няма. Днес дори Щатите и Русия не са в състояние да излъчат краен и определен победител в Украйна. Какво да говорим за местните малки разправии. Надявам се, че с общи усилия Румен Радев и Бойко Борисов (еманация на днешните български възможности) ще маргинализират до следващите избори патологията Кирил и Асен и ще поведат заедно с ДПС България по нейния посредствен, бавен, гламав, но и специфично-чаровен исторически път без повече психиатрични отклонения и шарлатании.

Ние сме нация от посредствени хора, което има своите големи предимства, защото и изпитанията, които ни се дават, са според собствената ни мяра. Екстравагантните опити да се отлепим от органичната си природа водят до тежки щети.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати