Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дачков: Иван Гешев няма никакви карти в ръцете си и ходи без глава от месец насам

Мрежата

Дачков: Иван Гешев няма никакви карти в ръцете си и ходи без глава от месец насам

Дачков: Иван Гешев няма никакви карти в ръцете си и ходи без глава от месец насам - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Явор Дачков

Ако е вярно това, което писаха някои медии, че Ковачки стои с пари зад политическото продължение на Иван Гешев, могат да се обяснят много неща. Първото от тях е глупостта. Ковачки, както и други богати хора без капацитет, дава безумни пари за неадекватни хора, които ги пропиляват по най-глупавия начин. Ако съдя по поведението на някои медии и партии, които се хванаха за невъзможната кауза "Гешев" с ентусиазъм, има аванс и големи обещания за плащане след като работата стане. А работата е там, че работата никога не става и едни хора остават без по-голямата част от плащанията, които са им обещани, но понеже изглеждат глупаво, поддържат безплатно огъня, за да изглежда като кауза, а не като глупост. Такова е положението с Гешев днес.

Неговата глава е отрязана отдавна. Той е излъгал едни хора, че ще прави нещо голямо и ще вади едни неща, те го чакат всеки ден в 18 часа пред телевизорите, а той все го отлага, знаейки много добре, че няма никаква карта, а блъфира като за Royal Flush. Гешев няма никакви карти в ръцете си и ходи без глава от месец насам, което си пролича веднага след самоделния опит за взрив на 1 май. Ако е излъгал някой богаташ, когото е притискал преди време, че ще направи партия като се покаже като борец срещу мафията....толкова по-зле за богаташа. Гешев днес вече е г-н никой. Нито може да повдигне обвинение, нито може да се обади на Пепи Еврото да рекетира хора, нито може да даде интервю с изобличения. Той е празна черупка, която се кани да отиде в още по-празната черупка на ЕС, за да разказва на пет души в някаква комисия глупостите за Барселона. Абе аланколу, HBO направи цял филм за безпардонната корупция на крал Хуан Карлос десет години след като той абдикира, а ЕП току-що реабилитира всички по катаргейт. Къде си тръгнал с претоплените манджи за любовните авантюри на Бойко Борисов. Ами то откакто има човечество и власт има такива. Да се беше потрудил да намериш нещо по-сериозно и най-вече годно за следствие и съд. Аз наистина не знам кой активира Гешев в този сюжет по най-глупавия за него начин, но го е подвел зверски.

Ако той се беше оттеглил тихо и мирно, сега никой нямаше да си спомня за него като прокурор в някаква върхона прокуратура. От суета и глупост сам се вкара в някаква тъпа игра при предизвестена загуба, а спонсорите на медиите около него му създадоха измамното чувство, че е близо до успех. Толкова, колкото да изцедят Ковачки (спонсорът на Янев, БГ възход и десет проекта преди тях) или който там дава парите за да върви бизнеса. Защо той се подлага на тази унизителна игра - за мен е загадка. Ако са го излъгали, че изявата му в европейския парламент ще избие рибата, означава, че е пълен глупак. Никой там няма да му обърне внимание. Казвам го от личен опит.

Преди 11 години бях в европейския парламент и пуснах записите за Мишо Бирата с български субтитри. За десети път мислех, че това е края на Борисов. Никой не обърна внимание, а в залата бяха все българи, които си ги знаехме тези неща и без друго. Няма по-бездарно нещо от това да отидеш в Брюксел и да се оплакваш от собствената си немощ. Тогава аз като журналист, сега Гешев като главен прокурор. Това е бутафория. И последно - колеги, престанете да ни плашите с предстоящите разкрития на Гешев. Знаем, че няма да има такива. Знаем и че това са предплатени обяви. За ваше съжаление само авансово.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати