Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дачков сравни Борисов с Тръмп: Не е приключен, както смятах преди месец

Мрежата

Дачков сравни Борисов с Тръмп: Не е приключен, както смятах преди месец

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Явор Дачков
Единственият резултат от резолюцията на Европейския парламент е автогол за вносителите.

Политиката е не по-малко сложна работа от медицината, правото и музиката. Халтураджиите и самодейците се разпознават веднага и отпадат от голямата игра преди да са влезли в чакалнята. Моралните им патоси трябва да компенсират липсата на компетентност, но винаги е безуспешно.

Моралът се яха успешно само от популисти като Борисов. Радан Кънев, Христо Иванов и мнозинството от подписалите писмото срещу него могат да му гледат само номера на фланелката. Впрочем те правят същото като него в своите си области, но с по-малък размах. Популисти и ментарджии с по-малки претенции.

Борисов и последното му клипче е по-добър от доста театрални постановки и бг филми, но това е друга тема. Мисля, че е голяма щета да натресеш истанбулска конвенция и македонско малцинство като противовес на корупцията - няма избор тук и е добре българските евродепутати от опозицията да забравят за тази резолюция колкото се може по-скоро, за да намалят щетите за себе си в политически план.

Европа не само, че подкрепя Борисов, но вече го тласка и в по-правилната за нея посока (по израза на посланик Байърли). Ще ни докарат дотам, че следващото управление ще е дъно в сравнение с днешното дъно, защото освен корумпирано ще е и политкоректно. Можем да кажем всичко за Бойчето, но поне не е такъв докрай. Държи някакъв минимален фронт. От простотия, от инстинкт за оцеляване, от алчност и властолюбие - все едно, но го държи.

Не мисля, че адептите на тази бездарна резолюция, която нищо конкретно не казва за корупцията в България, но за сметка на това говори конкретно за Истанбулската конвенция и ОМО Илинден, ще се държат по-мъжки от него по тези въпроси, ако вземат властта. Даже съм убеден, че няма. Това моментално разколебава и мнозина от българите, които предпочитат корупцията пред идеята, че ги управляват педа...., с извинение.

В това има здрав инстинкт и въобще не е за подценяване. Следващият път опозиционерите на Борисов ще трябва да се постараят повече и да не излизат с тези маоулни европейски дилеми (в които няма избор) с яката заблуда, че са разгромили мафията, защото по-голямата мафия е написала документ с неясно съдържание и обтекаеми послания.

Гледах Борисов вчера на пънчето да чете доклада на Мудис (световни мошеници, между другото) и си мисля че въобще не е приключен, както смятах преди месец. Той е като Тръмп - отвратителен, но представителен за огромна група от хора, която не иска либералните извращения, пробутвани за връх на цивилизацията. Въпросната резолюция на ЕП е малък пример за неадекватността на този либерален ред и не е никаква победа, а тежка загуба за демокрацията.

Както и за хората, които пламенно я изкарват като успех. Докъде стигнахме - някакъв бездарен и малоумен бюрократичен текст да се размахва като знаме на дисиденството в България. През 1988-89 г. слушах на касета във Враца 100 кръпки - поемата на Петър Манолов от Пловдив (четена от него в двора на СУ през 1987 г. и записана апокрифно) и имах много по-ясно чувство за дисиденство и единомислие с хиляди, обединени от този самотен, тогава глас. Старомодно е, но е по-вярно като усещане.  


Коментари (7)

Българин БРАВО , МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО!
НЯМАТЕ СИ ПРЕДСТАВА КАКВА ГНЯВ НИ ОБХВАЩА НА БСП И ДБ ЗАРАДИ ТАЗИ РЕЗОЛЮЦИЯ, КОЕТО Е САМО ЛЪЖИ!!Един Evidence based НЯМА!
Ние наричаме БСП И ПО СПЕЦИАЛНО ЙОНЧЕВА И КЪНЕВ ЮДИ!!!
ДА СТЕ ЧУЛИ ДРУГ ЕВРОДЕПУТАТ ДА СИ КЛЕВЕТИ ДЪРЖАВАТА?
ТАЗИ ЛЪЖА РЕЗОЛЮЦИЯ Е ИЗРАЗ НА ПАРТИЙНИ И ЛИЧНИ РАЗЧИСТВАНИЯ НА СМЕТКИТЕ!
ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ШЕ СТРАДА ПОКОЛЕНИЕ НАРЕД ЗАРАДИ ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ! ПЕТНОТО НА КЛЕВЕТИ НЯМА ЛЕСНО ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕНО!
ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!
11.10.2020 22:04 / Отговор
Кретени, кретени, кретени – тъмносини, зелени и червени! Абе, Дачков - ти па си много убав... Свали противогаза!
Бахти гнусара си, честно...
Бе, кой ли ти чете повръщните, дето ги бълваш нон-стоп?
12.10.2020 02:09
До анонимения другар кретен Без коментар остава поредното изказване за " кретени"...
Но това им е НИВОТО те толкова си могат...
Но България страда именно от такива..
12.10.2020 11:24
До анонимения другар кретен Без коментар остава поредното изказване за " кретени"...
Но това им е НИВОТО те толкова си могат...
Но България страда именно от такива..
12.10.2020 11:24 / Отговор
Не ми се вярваше, че някога ще харесам Дачков, но е факт!
12.10.2020 13:29 / Отговор
Изнесете поне един оригинален документ(не бабикянов),който да доказва корупция в правителството! Много е лесно да се говори без доказателства! Радев нали имаше служебен кабинет, защо нищо не изкара на бял свят?Обвиненията са същите, както гласувания абсурд от ЕП!Обвинения без доказателства!Аз ще ви направя същото чекмедже пълно в. „Работническо дело”например или презервативи,нама проблем!Стига хули о обиди най-вече от хора, които на две магарета слама не могат да разделят!
12.10.2020 13:54 / Отговор
Явор Дачков го играе подкрепа за Борисов. Така са му наредил и от Москва. В точния момент ще га активират. Не вярвайте на Дачков. Продажна, гнусна твар е той!
12.10.2020 15:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още