Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дачков за края на протестите: Не участвам в протести, за да не изглеждам като глупак

Мрежата

Дачков за края на протестите: Не участвам в протести, за да не изглеждам като глупак

Дачков за края на протестите: Не участвам в протести, за да не изглеждам като глупак - Tribune.bg
Снимка:

Журналистът Явор Дачков, Фейсбук

От 10 години не участвам в български протести, за да не изглеждам като глупак. Не че не съм такъв, но това допълнително напомняне ми е излишно и си го спестявам.

Имам 20 години активности в подобни акции преди това и винаги е едно и също. Сега имам усещането за дежавю с абсурдния Дионисий, налудничавата Ренета Инджова и комисаря Николай Хаджигенов с антропология на  „Секуритате“ - все едно гледам Фори Светулката, партия Български орел и Петър Гогов от началото на 90-те.

През 2013 имаше подобен римейк на умните и красивите. Няма такъв филм. Абсурд някакъв. Спрях да ходя на протест отпреди 13 години. Тогава с Райна Гаврилова и Гого Лозанов викахме срещу Народното събрание срещу отказа да се отварят досиетата и за свободата на словото. После Гаврилова се оказа с тежко досие от ДС, а тя е вторият човек на Сорос в България, след Иван Кръстев. Гого Лозанов стана шеф на СЕМ за няколко мандата, избиран от Пеевски и Борисов.

Уморително е да гледаш едно и също в продължение на години, а „Отровното трио“ успя да затвърди традицията. Преди няколко месеца имаше едно запомнящо се издание на „Референдум“ по БНТ, в което участваха изключително симпатични и интелигентни млади протестъри, които отвяха Борисовщината с няколко думи по националната телевизия. Нито един от тях не се появи повече никъде. Не им дадоха думата на протеста.

Тримата от тази снимка (Слави и Арман са ми приятели и съжалявам, че ще трябва да го кажа) изолираха всичко, което можеше да им бъде конкуренция. Не се погрижиха да извадят алтернативата, а се грижиха за собствената си нарцистична минута на слава. Лоша услуга им свършиха и телевизиите, които (от новинарска гледна точка) трябваше да спрат да ги отразяват на третата седмица.

Триото изолира умните и алтернативни гласове от трибуната на протеста и я даде на идиоти. Разбира се, че това свърши работа и на двете страни - Бойко не падна, но и те си направиха кампания за редовните избори.

Никой от тях не е искал предсрочни такива. Беше въпрос на елементарна математика, за да се разбере. Въпросът сега е дали Хаджигенов, който е тариката в тази група, Мая Манолова и Слави Трифонов ще са алтернатива на това, което имаме като управление, както би казал републиканецът цецо или са избрани само за камуфлаж - да бетонират статуквото. Стар политически трик.

Едно време Волен Сидеров така преизбра Първанов за втори президентски мандат. Както и да е. Искам да кажа, че и тези протести са като онези, както и като по-предишните. Слабосилни и гламави откъм резултат.                                                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Да! Супер описание:
"...абсурдния Дионисий, налудничавата Ренета Инджова и комисаря Николай Хаджигенов с антропология на „Секуритате“ ..."
02.11.2020 12:02 / Отговор
Анастас #

На описания и епитети - няма стигане то'з умник.
Иначе е същия нарцистичен индивид като изброените от него: Гого Лозанов; Дионисий и Насраното трио.

Само се замислете:
- Кой нормален журналист ще работи за Баш Мутрата Ал Петров ...
Помиярската Му Галерия е огледало на осрания Дачков.

(вестникарски)
02.11.2020 15:19
Анастас #

ГЛУПАК СИ КАТО РАБОТИШ ЗА МУТРАТА АЛ ПЕТРОВ

и недодяланият ти Парцал "Галерия" ....
егоцентрично и нарцистично леке.

(поетично)
02.11.2020 16:59 / Отговор
Не си идиот, обаче си подлога на всички властници. И аз навремето мислех, че си свестен, но се оказа, че си леке.
02.11.2020 18:07 / Отговор
Дачков е подкупен, червен продажник! Не го четете! Активирали са го! Ролята му е да се прави на критик. Дърпат му отзад конците мутрите и руснаците.
03.11.2020 12:37 / Отговор
анна ГОСПОЖО СТОЙКЕ, АКО ДО СЕГА СТЕ ГЛЕДАЛИ САМО ФИЛМЧЕТО "ТРИМАТА ГЛУПАЦИ"У ЛЕСНО СЕ ОБЯСНЯВА ВАШИЯТ "КОМЕНТАР" !!! ПРОЧЕТЕТЕ БИОРАФИЙТЕ НА ТЕЗИ ТРИМА МЪЖЕ , ПЪК ТОГАВА СПОМЕНАВАЙТЕ ЗА "ГЛУПАЦИТЕ" !!! МЕЖДУ ВАС ......И ТЕЗИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ..................... ИМА МОЗЪК, СЪВЕСТ ,ОБРАЗОВАНИ Е,ЛИЧНА КУЛТУРА И ВЪЗПИТАНИЕ.... СВЕТЛИННИ ГОДИНИ !!! НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕСТ И ДОБЛЕСТ !!!
04.11.2020 10:33 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати