Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Държавата спира това, върху което има правомощия, иначе е военно положение

Мрежата

Държавата спира това, върху което има правомощия, иначе е военно положение

Държавата спира това, върху което има правомощия, иначе е военно положение - Tribune.bg
Снимка:

Милена Фучеджиева, Фейсбук

Държавата спира това, върху което има правомощия. Ако искате да нарежда на бизнеса, на моловете и на магазините да затворят, това ще означава военно положение. И това е решение.

Както писа една жена от Италия "на това положение сме заради недисциплинирани и безотговорни хора". Не мисля, че българите са по-дисциплинирани или отговорни от италианците, а още по-малко от китайците, затова никоя мярка няма да е достатъчна. В Китай епидемията е овладяна благодарение на драконовска дисциплина, която ние нямаме. И ако имате как да се уповавате на нещо друго освен на държавните решения в момента, давайте. Те са това, което са. Нямам съмнения, че всеки иска да оцелее, както и близките му, така че всички сме в кюпа. Решенията се взимат за максимум безопасност на всички ни.

И как рязко загубиха смисъл неколегиалният сарказъм, плюенето, иронията, хихикането, завистта, злобата. Толкова ни трябва. Наложено форсмажорно смирение.

Писмата с въпроси до министерство на културата са глупави, направо тъпи опити да се контролира ситуация, която е неконтролируема. Показват удивителен отказ да разбереш новините за епидемията от чужбина. Всички ще пострадаме финансово, никой няма да излезе по-богат от това изпитание. Светът влиза в криза.

Спомнете си какъв е бил живота на бабите и дядовците ни. Е, да си го припомним като полезен урок по въздържание и стоицизъм. Всичко минава, и това ще мине, нас нали ни има? Ние сме доказателството. Само да не ни спрат интернета, че тогава затворени в къщи, без интернет, ще трябва много да четем ;)

Аз съм си донесла от Америка всички Ню Йоркъри, които получавах. Бях абонирана години наред. Тази културна машина на времето ме чака. Чакат ме и неизмислени неща, ненаписани книги. Чака ме може би и Граматиково. Кой знае какво ни чака. Единственият ужас е за тези като мен, чиито деца живеят през океана. Страх ме е да не затворят границите. Надявам се да може да се лети все пак. Но и да ги затворят, ще е все пак временно.

Хубав ден и успешна вътрешна мобилизация! Заедно сме в това, ще се борим така, както се налага. 

 

Държавата спира това върху което има правомощия. Ако искате да нарежда на бизнеса, на моловете и на магазините да...

Публикувахте от Milena Fuchedjieva в Понеделник, 9 март 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати