Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ДБ легитимира БСП като демократична алтернатива, но БСП не биха ги подкрепили след изборите

Мрежата

ДБ легитимира БСП като демократична алтернатива, но БСП не биха ги подкрепили след изборите

Снимка:

Бившият депутат и член на широкото ръководство на СДС Иван Сотиров, Фейсбук

Ако неделното участие на ген. Атанасов засили някои съмнения, то след днешното интервю на Христо Иванов в „Тази сутрин“ вече няма такива.

От ДБ категорично няма да подкрепят правителство с мандат на БСП, но са готови да предоставят свой мандат за програмно правителство с подкрепата на БСП.

Самото допускане, че БСП може да подкрепи програмно управление в името на защитата на демокрацията и върховенството на закона, на преборване на корупцията, на извършване на лустрация и изчистване на службите в България е абсурдно и е автохеттрик на Христо Иванов.

Първо - легитимира БСП, като демократична алтернатива на статуквото; второ – прави го преди изборите; трето - ДБ няма да получат такава подкрепа от БСП след изборите.

 

Ако неделното участие на ген. Атанасов засили някои съмнения, то след днешното интервю на Христо Иванов в „Тази сутрин“...

Публикувахте от Ivan Sotirov в Сряда, 20 януари 2021 г.  

Коментари (13)

4% Всичко е заради нас! Ако не ни достигнат (а ние не сме леснодостъпни),ще трябва да си останат фалшиви мореплаватели,каквито са и като десни!
20.01.2021 21:57 / Отговор
е вярно,не съм генерал,но съм висок! https://tribune.bg/bg/mrezhata/polk-nikolay-markov-nashite-demokratichni-piltsi-sa-vse-s-cherveni-kraka-i-gushi/
20.01.2021 21:59 / Отговор
кесо Г-н Сотиров очевидно не е разбрал, че комунистите имат напълно различни понятия от тези на нормалните демократично ориентирани хора. Когато такива като кака ви Курни, Симето, Кирето, Майчето, Бай ви Ристю, джобния "генерал" говорят за демокрация те имат предвид тяхната социалистическа "демокрация" или "демократичен" социализъм. Които нямат нищо общо с общоприетите демократични принципи и са олицетворение на тоталитарното комунистическо мракобесие от соц. времената и управлението на правешката кратуна.
21.01.2021 10:08 / Отговор
Хаха Ма тия нормални ли са да си мислят за свой мандат?!!! То бива, бива, ама чак пък толкова.......
21.01.2021 10:57 / Отговор
Rasser-by Напълно възможно е и никак не са ненормални, а хитри мищоци. При един раздробен парламент, в който ГЕРБ като победител получава мандат да сформира правителство, но не може това правителство да мине в парламента поради липса на мнозинство, мандат получава БСП; ако и тя по същите причини не може да състави правителство, Радев може по свое виждане да възложи на трета партия, дори тя да не е следващата по представителност - тук ДБ иска да вземе и ще вземе мандат, ще състави правителство, каквото му продиктуват и новото ОФ ще го подкрепи и ето, че ще "управляват". Ако това 'правителство' не събере достатъчно гласове в парламента, Радев разпуска парламента, насрочва нови извънредни избори и прави свое служебно правителство, което ги подготвя и управлява до конституирането на новия парламент и новото правителство. Ако нещата се повторят, това може да продължи доста. В това е 'смисълът' на цялото това шарено партийно хорце, което ще ни стъжни живота, ако се подлъжем по медийните внушения.
21.01.2021 15:43
Пацо Лакоми мишоци... Добре, че не са и умни, иначе "жална ни майка"...
21.01.2021 10:58 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още