Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Демократични избори“ в БСП? Месец преди вота в Търговище вече избраха Нинова

Мрежата

„Демократични избори“ в БСП? Месец преди вота в Търговище вече избраха Нинова

Снимка:

Гласувано е и цялото местно ръководство

Не за първи път членовете на БСП ще избират своите ръководни органи по места, но за пръв път тежкото разцепление в партията предизвикано от Корнелия Нинова и доскорошната ѝ дясна ръка Кирил Добрев, вдъхнаха живот на местни маргинали, коментира Breaking.bg.

„Ниновщината“ е превзела здраво партията и това личи много добре в Търговище, предава медията, позовавайки се на собствени източници в града.

Там „демократичните избори“ вече са проведени и новото ръководство на местната организация вече е наредено. Един месец преди широко рекламирания публичен и прозрачен вот.

Как така? Още в края на миналата година редовите социалисти от Търговище са обработени къде в разговори, къде по телефона от племенника на комунистическия номенклатурчик Пенчо Кубадински – Теодор Гяуров, бивш първи секретар на ГК на БКП в града до 1989 година.

Официално другарят Гяуров не е никакъв в партията, но реално се прави на „шефа зад кулисите“, който се опитва да ръководи БСП в града. Както други известни „социалисти“, и той е червен приватизатор, събудил се за една нощ от правоверен комунист в капиталист. Бившият първи секретар на ГК на БКП е спуснал на другарите пълен и подробен списък с имената на хората, които трябва да бъдат избрани.

Поименно са изброени кои да влязат в ОбС на БСП в Търговище, кой да бъде избран за председател, кои да са председатели на контролно-ревизионната комисия, кои да са делегатите на конгреса на БСП в София, както и Корнелия Нинова за председател на партията.

С „принципните“ си действия, бруталното погазване на устава, разрушаването на връзките в партията, дадоха пример на знайни и незнайни себеподобни как да се домогват до постове в партията, да я разцепват на парчета за собствена изгода, коментират в Търговище.

Те твърдят, че Теодор Гяуров, направил шеметната си кариера на ликвидатор на БКП и унищожител на приватизационен фонд „Мизия“, с което лишава 6000 граждани на Търговище от боновите им книжки и прави няколко избрани безумно богати. Бил е също така частен бизнесмен, управител на ВиК-Търговище, с изричната благословия на ДПС, и не се различава от много други, направили кариера на гърба на партията, а после започнали да работят срещу нея.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още