Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Демокрация и свобода на словото! Журналисти се прегръщат с мафията

Мрежата

Демокрация и свобода на словото! Журналисти се прегръщат с мафията

Снимка:
Сайтът „Биволъ“ сам се определя като най-големият защитник на демокрацията и свободата на словото в България. По тази причина се твърди, че вече е изгонил журналистите Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от редакцията, защото са започнали да се превръщат в трибуна на поръчковата и жълтата журналистика. Двамата сега са се хванали и пишат в нов измислен и жълт сайт bird.bg., твърди skandal.bg.
 
По площадите и улиците на протестите, Стоянов се прегръща с хората на мафията. Той беше засечен в голяма близост с Георги Георгиев от сдружение БОЕЦ, който е смятан за близък на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев. 
 
Освен това се появява в компанията на Отровното трио и Мая Манолова, които са обвързвани с другия избягал в Дубай олигарх Васил Божков. Стоянов бе задържан за кратко на един от протестите. Полицаите откриха сгъваемо ножче в джоба му. Журналист ходи като бандит по протестите, пише медията.
 
При Атанас Чобанов пък все повече си личи руската връзка, която изскача покрай жена му и нейния баща. Вероятно в Русия е нещо нормално да се изпълняват поръчки, откъдето е съпругата на Атанас Чобанов. Дали тъстът му (от ГРУ на КГБ) не го е вербувал вече за изпълнение на определени поръчки и задачи. А ако се разрови изтичането на данните на НАП, за което излезе, че е извършено от „ТАД груп“ дали няма да изплува името на Чобанов, както твърдят свидетели. Според тях той е поръчал и взел личните данни. Иначе е радетел за демокрация! Журналистът носи вина за престъпление, засягащо милиони българи. 
 
Това показа с какви измами Чобанов и Стоянов - тези прехвалени борци за справедливост си вадят хляба на гърба на хората. Това не се нарича разследваща журналистика. Това е нищо повече от хакерство и затова хората вече не им вярват и трябва да се пазят от тях!
 
Иначе редовно двамата се оплакват, че били заплашвани от политици и бизнесмени. Но никога не излязаха и не казаха конректно имена. От кого и защо? Защото само си правят реклама и търсят медийни изяви. Искат да бъдат герои в очите на хората. 
 
Затова е плачевна медийната ситуация в България.
 
Дори групата Капитал на Иво Прокопиев спря да цитира и да обръща внимание на „Биволъ“ и неговите журналисти Димитър Стоянов и Атанас Чобанов. Причината е, че усетиха нечистата им работа и задкулисие. От друга страна се вижда, че самият сайт „Биволъ" вече не дава трибуна на двамата журналисти и те започнаха най-вече да се изявяват във фейсбук. Толкова са компрометирани, че собствената им медия не им иска статиите, коментират хората в социалните мрежи. Срещу медията имало куп заведени дела. Така за всички нови разкрия на Чобанов и Стоянов, собственикът Асен Йорданов не иска да носи повече отговорност. Заради последните писания на двамата се предвижда да бъдат заведени дела. Те използват криминални методи като незакони записи, подслушвания и следене. Прокуратурата също трябва да се самосезира, твърдят юристите.
 
Журналистиката в България се е превърнала в хоби на непреклонни демократи. Четвъртата власт като „Биволъ“, Чобанов и Стоянов уж се финансира от дарения, краудфъндинг и стипендии. Но в повечето случаи собственикът и репортерите се интересуват не толкова от издателската си отговорност, колкото от собствените си интереси. 
 
Чобанов дори щял да бъде съден във Франция по местоживеене.
 
Затова гражданите вече не вярват на журналистите, защото всичко е свързано с пари.
Сериозно отражение върху статиите на Димитър Стоянов и Атанас Чобанов оказва фактът, че голяма част от публиката им се пита дали журналистиката изобщо им е в полза, на кого и дали могат да им вярват. Впрочем, тъкмо в това се състои Четвъртата власт. Тя не е власт на медиите над хората, както изглежда на пръв поглед, а власт на хората над политическата власт, осъществявана чрез медиите. 
 
„Биволъ" може би няма най-безупречната професионална репутация - разследванията му повдигат въпроса как се стига до публично недостъпна информация и дали медията не облагодетелства определени среди, докато се бори с някои прояви на социалното зло, заключава в свой анализ през миналата година медийният гуру Георги Лозанов.  

Коментари (6)

Анастас #
Всичко си нарежда Логично когато
се използват истинските определения:

Божков TV - Made for Bojk'oFF
БиволЪ - Made for Rissia
Мая Мазолова - Made for Bojk'oFF
Мазолова ги Убива - Made for Bojk'oFF
Трио Чичковци - Made for Bojk'oFF
Боец - Made for Bojk'oFF
Хулиганско Агитки - Made for Bojk'oFF
МУТРАТА Румен Радев - Made for Bojk'oFF
Възраждане Русофили - Made for Bojk'oFF

ДеБъйците - Made for ДПС

ДСБ - Нагъзени Бай Гъзове

АБВ - Made for RUSSIA

- Нещо да съм изпуснал ...!!???!!

(синтезиращо)
13.09.2020 22:42 / Отговор
Само казвам забравяш медийте на Иво Прокопиев и Цветан Василев.
14.09.2020 08:32
Анастас #
ПроКОНПИев - Made for Цацаров
Цветан Сръбски - Made for Гешев

(допълващо)
14.09.2020 09:21
Киров Атанас Чобанов и Димитър Стоянов са се продали на Пеевски. Новият им сайт е негова поръчка и финансиран от него. Четете внимателно тези ''журналистически'' рекитьори!!
14.09.2020 09:23 / Отговор
кесо За "Биволь" и двамата руско-мафиотски агенти Чобанов и Стефанов е ясно отдавна. По-неясно е как фондация "Америка за България" си избира партньорите които да финансира с парите на американския данъкоплатец? Дали делят българските олигарси на "добри" и "лоши"? Шиши примерно е лош, а Мустака и Прокопиев са добрите и техните "проекти" се финансипат отдавна. "Любов" необяснима.
14.09.2020 12:02 / Отговор
Иванов Бивол никога не са били журналисти, а хора на повикване! Те винаги пишат само срещу едните и пишат след плащане към тях! Това най-добре го знаят кметовете на Приморско, Созопол, Царево, Ахтопол, Китен и другите по южното Черноморие, които бяха принудени да работят с ПР агенцията на съпругата на Асен Йорданов, за да не пишат срещу тях по време на кампанията!
15.09.2020 11:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още