Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Депутат и кмет играят шах – вижте къде

Мрежата

Депутат и кмет играят шах – вижте къде

Снимка:

Вчера в Алеята с розите в парк „Кестените” бе открит шахматен кът от три маси за шах с места за сядане. Сумите за тях бяха набрани от провелия се през месец май Фестивал на уличните артисти в Банкя. Кътът бе открит от кмета Рангел Марков, депутата Евгени Будинов, вр.и.д. заместник-кмет Александра Александрова, служители от районната администрация и най-нетърпеливите шахматисти, състезаващи се под съдийския поглед на Борислав Иванов.

Рангел Марков и Евгени Будинов, който бе със семейството, също запалено по шаха, направиха няколко начални хода на играта – символ на висок интелектуален потенциал и комбинативна, прогностична мисъл. Кметът изрази своето удовлетворение от създадения уютен кът за шахматистите, който ще допринася за курортния дух на градчето ни и благодари на Евгени Будинов, който направи това начинание възможно с инициативата за Фестивала на уличните артисти. Рангел Марков благодари и на д-р Красимир Гълъбов, дарил 5 шаха, които могат да бъдат вземани от пенсионерския клуб.

Банчанин, работещ в Германия, който всяко лято се завръща в Банкя, присъства на откриването и сподели, че с радост наблюдава промените в града, които в последните години са значителни, радва се, че когато се завръща в родната Банкя може да се среща с приятели и да играе шах с тях и с нетърпение чака времето, когато, напечелил се в Германия, ще се завърне в Банкя окончателно.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив