Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Депутат от “Демократична България”: Кацаров не е готов за Ковид

Мрежата

Депутат от “Демократична България”: Кацаров не е готов за Ковид

Депутат от Демократична България: Кацаров не е готов за Ковид - Tribune.bg

Иначе всички са готови за служебни министри, пише Елисавета Белобрадова

От Фейсбук профила на депутатката от ДБ Елисавета Белобрадова

След последните няколко дни, в които кръстосвах министерства, дърпах хора за ръкава, писах и посещавах комисии, ще си позволя няколко думи на обобщение:

Установявам, че всички са готови. Да бъдат пак служебни премиери, да съставят нови политически сили, да формират експертни правителства, да канят по срещи други политически сили и какво ли не.

Само министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров не е готов за COVID 19.

Днес в Комисия по здравеопазване го попитахме какво става с мерките по Националния план за превенция на пандемията от Ковид и той ни каза, че за голямо негово съжаление било в неговите правомощия да активира мерките.

Ще го повторя: За голямо негово съжаление било в неговите правомощия да активира мерките.

Не успяхме да се ориентираме по този отговор и пак го попитахме какво става с мерките по Националния план, та да не стигаме до положение тъмночервена зона, а той ни каза, че засега не виждал необходимост от някакви кой знае какви мерки.

Накрая го попитахме какво става с мерките, ВСЕ ПАК, защото имаме Национален план (инак за какво го имаме този план, той не е яйце Фаберже, че само да го гледаме) и той ни каза, че ще има мерки къмто края на седмицата.  Ще ги съобщи внимателно и ще даде, така, време да ги приемем, да ги отпочнем бавно и спокойно, а не да се втурнем като гламави към мерките.

А 15-и септември наближава. Постоянно ме спират майки из улиците, наистина уплашени. Не от пандемията, защото тя не е от вчера, а от това, че не знаят какво ще се случи със семействата им. И независимо от убежденията си, те питат.

"Да купувам ли дрехи на детето за училище?" "Със старите флумастри ли да го оставям или да купуваме за пред хора?" "Да търся ли човек да гледа детето?" "Как ще ходя на работа?"

В това време министърът също не си губи времето и пита, защото с питане до Цариград се стига. Той, обаче, не се занимава с родители, а с  бизнеса. Пита работодателските организации, браншовите организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги да направят предложения за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности.

Ето, човекът пита. На първи септември. Пита, защото не знае. Не е имал време и възможност последните месеци да се ориентира. И тъй като ни е тръгнало да се питаме, аз да попитам:

"Господин министър, да купуват ли майките официални дрехи за децата или направо да им слагат анцузите на 15-и?"

Направо се чудя дали да не го пусна като въпрос от народен представител към министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати