Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дилов шокиран: Екоминистърката с лекота потвърди мистификацията с наличието на червен живак във Враца

Мрежата

Дилов шокиран: Екоминистърката с лекота потвърди мистификацията с наличието на червен живак във Враца

Дилов шокиран: Екоминистърката с лекота потвърди мистификацията с наличието на червен живак във Враца - Tribune.bg
Снимка:
Народният представител от ГЕРБ-СДС Любен Дилов изрази възмущението си в социалната мрежа от факта, че с лекота екоминистърката от служебния кабинет потвърди на парламентарен контрол мистификацията, според него, с наличието на червен живак във Враца:
 
"Много увеселяващ парламентарен контрол! От "Възраждане" изнасят обезпокоителни данни за наличието на червен живак във Враца, а министърката на околната среда и водите с много загриженост потвърждава наличието на червен живак във Враца!
Шок, бомба, ужас!!!
 
"Червеният живак" е фейк-материал и доказано една от големите мистификации на съветските и руски тайни служби. Куп достъпни материали разказват за  измамата и  перипетиите на ред неграмотници, попаднали в мрежите на руснаците, гонейки мечтите си за невероятни печалби от продажбата на "червен живак". В края на 90-те години дори се реализира сделка с термос с живак, размесен със стрити тухли за цена от близо 5 млн долара!
 
Съществува вид живачен окис, който има кафяво-червеникав цвят, но той не притежава нито едно от невероятните свойства, приписвани на митичния "червен живак". Днес българският парламентарен контрол сложи още една тухла (при това цяла, а не стрита) в устойчивия градеж на този мит".
 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети