Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Диляна Гогова: Мъчително е да наблюдавам тежкото падение на медиите, които имахме за пример

Мрежата

Диляна Гогова: Мъчително е да наблюдавам тежкото падение на медиите, които имахме за пример

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Диляна Гогова

За мен е наистина мъчително да наблюдавам тежкото падение на медиите, които цял живот имахме за пример: полагахме неимоверни усилия да приличаме на тях, да подхождаме към събитията като тях, да спазваме професионалните принципи като тях, графиките, студиата и оркестрите ни да са като техните...

Не съм си представяла никога, че рупори от калибъра на CNN, FOX, CNBC, New York Times, The Guardian, ще ползват квалификации в новините си, че няма да проверяват скандална информация, защото им се струва политически некоректна и въобще, че ще бълват една и съща пропаганда като селска радиоточка. Презадоволена съм от понятия като  “фалшивите твърдения на Тръмп”, “неоснователни обвинения”, “несъстоятелни доказателства за изборни измами”... и най-пресните “тълпи бунтовници, които нахлуват”, “въоръжени и обезумели застъпници на загубилия президент”... Няма да забравя никога стендъпа на репортерката на CNN пред Белия дом след 90-минутна пресконференция на Рудолф Джулиани. Тя бе там, за да съобщи на милионите си зрители, че от боядисаната му коса се стичали тъмни струйки пот и говорел само BS.

Тези, които измислиха съвременните понятия в журналистиката, успяха да внедрят чрез повтарящи се елементарни опорни точки масовата представа, че светът се управлява именно от тях, а не от президентите. Убитата жена от “нахлулите в Капитолия” била ветеран от Военно-въздушните сили. Точка. Ми да не е нахлувала!

Ние от гъза на географията, през 90-те се смеехме, че ако нещо не го пише в “24 часа”, значи не се е случило, а те прокараха напълно сериозно и съзнателно точно това внушение по цялата планета.

Трябва ли непременно да си заклет тръмпист, за да попиташ как така не е регистрирано нито едно изборно нарушение в полза на Тръмп, а всички са в интерес на демократа? Предаваш ли либералните ценности, ако попиташ Байдън защо като куче души непознати жени? Само на Тръмп ли му е кофти, че ФБР крие разследването срещу Хънтър Байдън от месеци, за да не повлияе на вота? Само лошите ли заслужават да знаят защо Байдън още има акции в китайска компания? Какво стана с изслушването на собствениците на Фейсбук и Туитър в сенатската комисия, след като забраниха споделянето на статия в New York Post за “Байдън гейт”? Защо водещ на политическо шоу се гъне, мънка и не смее да пита Джо и жена му как така фондацията им за борба с рака е похарчила даренията само за заплати и наеми на офиси?...

В коя реалност кандидат за президент, чийто син е хванат в наркомания, педофилия, корупция в полза на чужди държави и лобизъм, няма да подаде оставка и да се оттегли от надпреварата? И няма да бъде питан? В коя? Тръмп може да е всякакъв, но този какъв е?

Как може незаконно записан разговор с чиновник да се представя за легитимно журналистическо разследване и да се нарича “Уотъргет”? И то при положение, че в разговора не се съдържат “шокиращите заплахи”, описани от “разследващите журналисти”?

Този абсурден, лишен от всякакво приличие и неподвластен на никакви ценности Мейнстрийм даде тон и на нашите самовлюбени леви либерали да обвиняват всеки, който не е с тях, в герберство, бойковизъм и слугуване на статуквото. Те днес вярват със същия западно-патешки възторг, че едни жертви са по-лесно прежалими от други и едни майки са по-вредни за демокрацията от други.

Всеки, отбелязал, че мятането на яйца и къртенето на жълти павета не е баш в синхрон с понятието “демократичен протест”, бе оплют, заклеймен, напсуван, посочен, отритнат и опищян. И всеки, дръзнал да признае публично, че не приема Христо Иванов и Атанас Атанасов за алтернатива на ГЕРБ, бе набеден за мракобесно задкулисие.

Ей тоя черно-бял свят произведоха и завещаха на клетите ни поколения.

Не, че не знаехме за зависимостите им, за собствениците им и за хипер амбициите им, но те се разпасаха необратимо. Самоизядоха се, съсипаха си обществото, държавата, с най-светли чувства се стиснаха за гушите и си запушиха устите. И сега са на път да съсипят и останалия свят. На печелившите - честито!  


Коментари (8)

12+3 БНР е пълно с журналистически проститутки,които каканижат едни и същи опорни точки всеки Божи ден,така че не ми пука много,много какво става в далечна Америка! Те ще тръгнат по правилния път отново,а ние?
07.01.2021 23:01 / Отговор
Браво! Правдиво, аргументирано, емоционално автентично!
07.01.2021 23:20 / Отговор
Точно И е страшно защото това е заляло всички т.н. световни медии/
07.01.2021 23:50 / Отговор
Иван Аре стига тръмпанарщини и търсене под вола теле - паралели и аналогии там, където ги няма. Съчетани с пълна слепота за очевАдни неща!

На 6.01.2021 Тръмп насъска тълпата за щурм срещу заседаващия Конгрес, за да остане на власт.

На 02.09.2020 Радев насъска тълпата за щурм срещу заседаващото Народно събрание, за да заграби цялата държавна власт.

Аналогията е очевАдна!

А ще има и още аналогии. Обзалагам се, че след като загубят изборите, БСП, ДБ-илните протестъри и Радев ще запищят като Тръмп, че изборите са фалшифицирани, а МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ са манипулирани и програмирани да изфабрикуват хиляди и хиляди гласове за ГЕРБ! Помнете ми думата!
08.01.2021 03:09 / Отговор
Иван Всичките дърти комуняги и отрочетата им станаха първи тръмписти! Щото така им наредиха от Кремъл!
08.01.2021 03:11 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още