Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Димитър Стоянов за скандала с регистрацията на ДБ: ГЕРБ са малцинство и в ЦИК, и в РИК

Мрежата

Димитър Стоянов за скандала с регистрацията на ДБ: ГЕРБ са малцинство и в ЦИК, и в РИК

Снимка:

От Фейсбук профила на Димитър Стоянов

ЦИК се състои от 15 души, назначени от президента, по предложение на партиите в Народното събрание. От тях четирима са от квотата на ГЕРБ - Димитър Димитров, Красимир Ципов, Георги Баханов и Йорданка Ганчева. "Партиите на протеста" в лицето на ИТН, ДБ, ИБНИ, подкрепени от БСП, имат мнозинство.

В този ред на мисли не е ясно как точно ГЕРБ се опитва да спре "Демократична България" от участие в изборите заради проблемната регистрация в Стара Загора и още 7 други многомандатни избирателни района. Където отново ГЕРБ са малцинство в РИК.

Два пъти ДБ са регистрирали листите си без проблем. В този случай РИК в Стара Загора са издали указания, както е по закон, дали са срок за отстраняване на непълнотите в искането за регистрация, както отново е по закон, и са щели да регистрират листата. От "Демократична България" обаче са се направили на интересни и хоп - листа няма.

И още нещо - ако цялата ти реторика е построена върху върховенството на закона и неговот спазване, то тогава... спазвай го винаги, а не само, когато ти е удобно.  


Топ новини

виж още

Актуална тема