Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. До Мангъров: Да наричаш възрастните „сухи съчки“ звучи като нещо от доктрината на нацизма

Мрежата

До Мангъров: Да наричаш възрастните „сухи съчки“ звучи като нещо от доктрината на нацизма

Снимка:

Калина Андролова, Фейсбук

Мангъров е вълнуващ и със сигурност е специалист в своята област. Но щаба не ползва знания само от панкреатичната хирургия, както ни обяснява Мангъров. Като не му харесва Мутафчийски, какво ще каже за всички решения на държавите по света?

Или там също са пълни тъпаци (коремни хирурзи), само Мангъров знае. Апропо, и в Швеция правителството искаше да въведе мерки, но беше бламирано от парламента. Неяснотата около антителата не е защото Мутафчийски е невеж, както се опитва да внуши Мангъров и не му прави чест. А защото излязоха много информации, че само една част от преболедувалите формират антитела.

Много заболявания създават смесени поражения у пациентите и изискват мултидисциплинарен подход при опознаването им. Както и в случая при Ковид не е достатъчно само да си инфекционист. Така че със сигурност не Мангъров ще успее да даде решения по вируса.

Специалисти от целия свят търсят варианти. Не ми харесва здравният дарвинизъм и тезата за сухите съчки. Да наричаш 60, 70 и 80-годишните хора "сухи съчки" ми звучи като нещо от доктрината на нацизма, където слабите, инвалидите и болните се унищожават, за да има здрава нация. Иначе да, мерките трябва да се разхлабват по малко. И животът да си тръгне нормално.

Нашите лекари също имат вече поглед върху това как се развива вирусът, натрупва се информация, която ще позволи да се вземат по-защитени решения какво да се прави. Идеята дотук беше имунитетът на нацията да не се формира шоково и с много жертви. А да бъде плавно и с възможност за здравната система да реагира.

Всякакви други спекулации за диктатури, за хаос, за лишаване от свобода, за невежество на щаба са политическа пропаганда на опозиционни говорители.  


Коментари (8)

Karabas Barabas Мангърков и преди си приличаше на простинал плъх, ама сега, от мъка, завист и злоба, че друг човек оглави НОЩ, хептен се сгърчи. Той се има едва ли не за Божи наместник на земята! Да, ама не! А що се отнася до здравният дарвинизъм и тезата за сухите съчки – да наричаш 60, 70 и 80-годишните хора "сухи съчки", му препоръчвам да иде до огледалото да се види какъв епохален кютук е той самият! И дали ще му е кеф да се гътне!
03.05.2020 19:32 / Отговор
Гергана Гацева Същински плъх. Да вземе да се скрие там където е мястото на тези животинки.
03.05.2020 20:38 / Отговор
Вампирясъл търговец Мангъър, сухата съчка си ти, а не майка ми! Остава да минеш през ада на лекото грипче
03.05.2020 20:58 / Отговор
апна България не е Швеция , имаме друг манталитет и народо психология .В Швеция се раждат дистанцирани , повече от половината шведи живеят сами , нямат контакти, живеят на голяма територия и изолирано. А ние - натъпкани по две поколения в двустайна панелка и цигани в гета. Как циганите ще се държат като шведа ? Българинът има ниска лична хигиена - направо мирише , а шведът свети от чистота . И да не забравяме различията в здравната система . Мънгъров се държи като шизофреник и да не се появява повече , защото нанася голяма вреда на обществото.
04.05.2020 08:45 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ МНОГО ХУБАВО ИМ ГО КАЗА НА ДЕБИЛИТЕ ВЧЕРА ДОЦ.МАНГЪРОВ....... ВСЕ ЕДНО СЛЕД КАТАСТРОФА ДА ЗАКАРАШ КОНТУЗЕНИ И С ИЗПОЧУПЕНИ РЪЦЕ И КРАКА ПАЦИЕНТИ В ЕДНА БОЛНИЦА И ДА НАЗНАЧИШ ИМУНОЛОГ ДА РЕШАВА КАК ДА ГИ ЛЕКУВА.....
СТАНА ЯСНО ЗАЩО ИМЕННО ОНЯ СМЕШЕН ДОКТОР С С ПОРТИЕРСКИТЕ ЛАМПАЗИ, ГОВОРИТЕЛЯ НА КРИЗИСЕН ЩАБ Е НАЗНАЧЕН ЗА ТАКЪВ.... ЩОТО БИЛ ПРеЯТЕЛ НА ПОЖАРНИКАРа "БУДА“☭ ОТ 20 ГОДИНИ.....
04.05.2020 09:02 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още