Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Драгомир Стойнев: Без Деня на Победата нямаше да има и Обединена Европа

Мрежата

Драгомир Стойнев: Без Деня на Победата нямаше да има и Обединена Европа

Снимка:

Драгомир Стойнев, Фейсбук

На този ден винаги припомняме, че без Деня на Победата, нямаше да има и Обединена Европа. Но и светът, и Европа дълго време след края на войната бяха разделени... Днес отново живеем в тънък мир и крехко единство… Датата 9 май ясно показва, че съдбата на човечеството е една непрекъсната битка за победа на доброто над злото и разделението.

Затова ви призовавам да се поклоним пред подвига и храбростта на милионите – мъже, жени и деца, загинали в битка за доброто. Да си припомним мощта на Съветската армия и паметта на милионите загинали братушки. Поклон! Да признаем, че човешката смърт няма националност и подвигът, и болката са навсякъде. НО НАЙ-ВЕЧЕ ДА ПОЧЕТЕМ ЕДНА ДРУГА МАЛКА АРМИЯ – БЪЛГАРСКАТА. По данни на историците близо 20 хиляди български войни са дали живота си в настъплението срещу хитлеризма. Тяхната кръв не е загубена, тя е в нашата кръв – на наследниците и нека бъдем достойни за подвига им. На ветераните, които са още сред нас – поклон и простете за несгодите, които не успяхме да ви спестим в нашите „демократични“ времена…  


Коментари (4)

гост нагъл,червен боклук
09.05.2020 12:56 / Отговор
кесо "Да си припомним мощта на Съветската армия и паметта на милионите загинали братушки." Хубаво споменава Драгомир Стойнев за мощта на съветската армия, само "случайно" забравя да припомни, че тая армия на практика престава да съществува само няколко седмици след немското нахлуване и ако не беше масираната помощ на САЩ и Англия таварищ Сталин и неговите другарчета ги чакаше кратък път до най-близкия крематориум откъдето щяха да се издигнат високо, но не в партийната и служебна йерархия, а под формата на най-прозаични сажди. А нашите "славни" партизани още щяха да се крият по землянки и чукари чакайки "освободителите" да дойдат.
10.05.2020 09:51 / Отговор
Емо И после още към 65- 70г все ни ""освобождаваха"" само дето у нас руския език не стана майчин език!В бкп/бсп никога не признават падение или вина по тертипа на кгб!
10.05.2020 10:07
Иван Обединена Европа щеше да я има ,нямаше да го има този тумор СССР и Русия.
11.05.2020 15:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още