Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Дронът на Радев лети в синхрон с компроматната война

Мрежата

Дронът на Радев лети в синхрон с компроматната война

Снимка:

Цветанка Андреева, политолог, Фактор.бг

Функцията на държавен глава и балансьор никога не е била толкова подронена. 
Позицията на Радев съвсем обезсмисли ролята на Президента по Конституция. Публичното му поведение не е класическо погазване на Конституцията, а типична

хибридна стратегия

 за изкормване на една от важните за държавата ни институции и впрягането и да работи в чужда политическа полза. 
И Първанов започна да съставя партията си АБВ още по време на мандата си, но позициите на Радев надхвърлят всякакво усещане за конституционната му роля. Той вече е страна и субект в българската политика. Ревизионисткото му отношение към политическата системата и властта на институциите го превръщат в 

провокатор,

 а не в надпартиен Президент, но не за първи път в кариерата си той влиза в противоречие с функциите си за да обслужва чужди интереси. 
Като военен пилот, шеф на ВВС вместо да съдейства за бързото придобиване на нов боен самолет, той с цялата си сила саботираше този процес по поръчка на интересите в Кремъл. 
Като политик беше най-хибридният възможен вариант. Дойде на власт печелейки избори с образа на генерала-атлантик, специализирал в НАТО, а се оказа 

разработка и договорка на Решетников
 
Като Президент бързо се превърна в адвокат на разрушителната към ЕС руска стратегия. 
Като български държавен глава по време на кризата с Ковид-19, вещаеше глад и гняв за хората, вместо да внася сигурност и спокойствие в стресираното ни общество. 
Като страна в българската политика, той е израз на най-скандалната и част – провокира, руши и внушава. Като възпитаник на руската школа той е царят на хибридната война. Затова и Радев насочва политическия си дрон в синхрон с извлеченията на Божков от Дубай и родните компроматни атаки.  


Коментари (5)

Егати не е на Кремал а на цру служебното му правителство на тайни и нетолкова срещи обеща и плащане и всико по американските самолетчета..радев от 1992г е слуга на жру от тогава е бил над 10 пътив сащ и нито веднъж в Русия.. легендата ,чее руски кандидат е куха.
20.06.2020 20:55 / Отговор
Ха, ха! Ало, КремАл, как себя чувствуете, товаришч Решетников?
20.06.2020 23:44
Политолозите ни са много зомбита и с паричките на мафията. Тези самолетчета от САЩ ще ги видим да летят, ама друг път. Платихме на една държава 2 милиарда, сега е време да си ги поискаме обратно заради короната. Иначе кризата и гладът ще изкарат българите по улиците.
20.06.2020 21:12 / Отговор
Долу предателите! Много сте елементарни! Те за това работаете за преврат, за да прекратите договора за F-16! Не нам, не нам, предатели!
20.06.2020 23:47
кесо "Творческия" полет на Румбата не знае граници, а неговият дрон е като истинска "бяла лястовица" в трудния "жанр" на политическия компромат. Крайно време е да има достойна награда за такива "върхови постижения".
21.06.2020 09:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още