Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Елена Йончева – политическа мъченица или обикновена заподозряна?

Мрежата

Елена Йончева – политическа мъченица или обикновена заподозряна?

Елена Йончева – политическа мъченица или обикновена заподозряна? - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова поема огромен риск, ако въпреки обвиненията реши да я включи в евролистата

Обвинението срещу Елена Йончева, извън сухите юридически термини и формулировки, повдига някои изключително важни въпроси в обществен план, пише сайтът ВеВести.

Защото „виновен до доказване на противното“ не важи, когато се отнася до публични личности от висшите ешелони на властта.

Прокуратурата, въпреки уверенията, вероятно ще се озори докато докаже, че Елена Йончева е знаела за престъпния характер на парите, които е усвоила чрез една офшорка, свързана с КТБ. Но това има значение само за процеса на обвинение и пред съда. Не и пред обществото.

Елена Йончева е политик и твърди, че все още се води журналист, но след повдигнатото ѝ обвинение е поставена в много различна ситуация.

Какво лице пред обществото вече има Елена Йончева?

Оказва се, че първо е работила с офшорна фирма. Нищо незаконно.

Тази офшорна фирма буквално е подарила на Йончева 333 000 евро.

От тези пари Йончева си тегли за лична заплата – над 12 000 лева месечно, купува си техника и си обзавежда фирма.

Йончева еднолично разполага с парите.

Парите се оказват от фирма, свързана с КТБ.

Безплатни обеди няма. Всъщност има на едно място – в капана за мишки.

Пред „Дневник“ Елена Йончева обясни, че предложението да сключи съдружие с офшорната фирма „Далий трейдинг лимитид“ е дошло от страна на ТВ7, а целта й била да финансира закупуването на техника и излъчването на филми. Попитана дали е имала колебания за договора с офшорна фирма, тя отвърна, че юристите на телевизията са я уверили, че всичко е законно.

Е, само ланският сняг не знаеше кой притежава ТВ7, кой я финансира и каква точно роля изигра в Костинбродския скандал. И Елена Йончева, очевидно…

Дори всички обвинения да паднат в съда, Елена Йончева е компрометирана фигура. И като политик, и като журналист.

Защото офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“ го играе ни повече, ни по-малко скрит издател, спонсор, или собственик на „Офроуд“ на Йончева. Дружество, което след усвояването на парите от журналистката остава с празни банкови сметки и дори без управител.

Класика в жанра с източване на пари. А това платена журналистика ли е? /виж по-горе за безплатния обяд/

Не зная дали Елена Йончева има сестра, но фактите са си факти. И те поставят в съвсем друга светлина „професионалните“ разследвания за оградата по границата, обвиненията срещу Делян Добрев и атаката срещу Пътната агенция /АПИ/.

Просто Елена Йончева приключи с независимата и обективна журналистика /ако изобщо я е имало/ и премина в лоното на платената и обслужваща медийна армия. И то от шайката на Цветан Василев.

Сега остава тежката задача на застаналите зад нея „като един“ Корнелия Нинова и парламентарната група, да решат какво ще стане, когато започнат да се редят листите за евродепутати.

От една страна гьонсуратлъкът на социалистите, когато стане дума да се защитават своите, е известен – и виновният комунист винаги е прав, както и самата партия, когато съгреши… Няма да се учудя, ако напук Йончева влезе в листата. Ще бъде истинско шоу, обаче, ако дори я води…

Това ще позволи на ГЕРБ да изградят половината си предизборна кампания върху този факт. И не само на ГЕРБ.

Няма как БСП да продължава да настоява за безкомпромисна борба с корупцията, но само да не закачат нашите…

И няма как прокуратурата да бъде приветствана, когато обвинява Живко Мартинов от ГЕРБ, и да бъде атакувана, когато обвинява Йончева.

Разбира се, социалистите напълно очаквано вече обявиха Йончева за „репресирана“ от властта. Въпросът е кой извън най-твърдия им електорат ще им повярва.

Само след няколко дни е конгресът на БСП, където ще се дискутират критериите за номинации за евролистата. И няма как тези критерии да допускат лица с повдигнати обвинения със солидна парична гаранция.

Иначе – Елена Йончева може и да няма сестра. Но от това вече никой не се интересува.

Източник: ВеВести

Автор: Евгени Петров – Gendo


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

МНОГО МЪКА МНОГО МЪКА СЕ Е МЪЧИЛА ЛЕНЧЕТО, ...ТОЛКОВА ХОРА СА ВНАСЯЛИ В КТБ А ТЯ САМА ЖЕНАТА ДА ГИ ПОХАРЧИ, ...И САМО 13 000 ЛВ ЗАПЛАТА СИ Е ПИСАЛА И ВЗЕМАЛА, НАПРАВО СЕ Е СЪСИПАЛА, ....ЦЕЦО ДАЛИ Е ИЗКЯРИЛ ПОНЕ 1 СВИРКА
23.01.2019 20:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети