Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Белобрадова: Да си политик вече значи да си перманентно въоръжен, обиден, ужасен, разреван и готов да се обесиш

Мрежата

Белобрадова: Да си политик вече значи да си перманентно въоръжен, обиден, ужасен, разреван и готов да се обесиш

Белобрадова: Да си политик вече значи да си перманентно въоръжен, обиден, ужасен, разреван и готов да се обесиш - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Елисавета Белобрадова

Още на 11-и януари в предходното Народно събрание, малко преди да се разиграе спектакълът Nexo, Христо Иванов обявява идеята си за експертно/техническо правителство, което да има точно определени задачи и срок.

Сега тази теза се превърна в теза на ГЕРБ, но не когато трябваше, а сега, когато експертният кабинет е израз на обида и драматизиране на ситуацията. И ето как идеята за експертния кабинет, най-скучното нещо на света, започва да се преекспонира и да изглежда като радикална политическа заявка.

В политиката да държиш високо температурата и да правиш постоянни микро кризи вече е обичаен подход. Не обвинявам само ГЕРБ за това. То е повсеместно, поради постоянната предизборна обстановка, в която се намираме. Да си политик вече значи да си перманентно въоръжен, обиден, ужасен, разреван и готов да се обесиш.

Вчера говоря с една приятелка и тя, инак много активен политически човек, ми казва “Не мога да следя повече политическия ни живот. Ние сме най-информираната нация за това какво правят политиците. Ние, като нация, нямаме друг живот, освен политическия.”

И е права. Нищо разумно, смислено и скучно не може да се случи просто така и да продължим към някакъв друг живот. Всяка стъпка трябва да се радикализира, да се боядиса с червена боя, да съсипем хората от изказвания на политици, да ги настроим един срещу друг.

В това време Гълъб Донев не си губи времето и обяви внасяне на предложение за удължаване на действието на Закона за бюджета, което означава с други думи “Отивате на избори, ха!”, защото поредната атака срещу парламентарната демокрация започва да изглежда все по-успешна.

А Бойко Борисов казва, че не го е страх от избори. Убедена съм, че е така. Делян Добрев пише, че идват мъжки времена, каквото и това да означава. Всъщност няма политик, който да го бутнеш насън и да не изкрещи “МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ ИЗБОРИ”. Искам твърдо да заявя, че и мен не ме е страх от избори, да не си помислите, че ме е страх. Не ме е.

Но поредни предсрочни избори ще са катастрофа за България. Без съществена промяна в резултата.

И не знам как по-хубаво да го кажа, че да не провиди някой зад тези думи задни мисли, или да не събуди параноични тълкувания.

Съвсем спокойно и скучно ви казвам, че поредни предсрочни избори за България ще са катастрофа без значително различен резултат.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати