Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Емил Джасим с остри критики към правителството на Радев: За ваксинацията не просто се проваля, ами буквално избива хиляди българи

Мрежата

Емил Джасим с остри критики към правителството на Радев: За ваксинацията не просто се проваля, ами буквално избива хиляди българи

Снимка:

От Фейсбук профила на Емил Джасим

Служебното правителство имаше две задачи - да осигури наистина честни избори и да си скъсат министрите му миризливите си трътки, за да се вкасинират масово хората, защото иначе ще умрат хиляди български граждани.

За изборите Радев съвсем умишлено насрочи 2 в 1, което формално е позволено, но всъщност изкривява кампанията, като не позволява нужния фокус върху парламентарните избори, които са всъщност важните, за да може България да формира редовно правителство, което да ни извади от кризите - енергийната, икономическата, образователната, в здравеопазването.

Междувременно "съвсем случайно" един маниерен и крайно посредствен "анализатор" от неговия екип издаде книга за провала на демокрацията и нуждата от президентска република.

За ваксинацията второ служебно правителство на Радев не просто се проваля, ами буквално избива хиляди българи с бездействието си или некадърните си реакции (смарт часовник, ако се ваксинираш и ако ти се падне на томболата... посмъртно сигурно... WTF?!).

Ще станат скоро шест месеца, откакто управлява служебното правителство - достатъчно време да покажат управленски капацитет, който в случая явно липсва.

Очевидно е, че в момента училищата горят с ковид в тъмночервените зони - учениците са масово болни, неваксинираните учители масово се разболяват, но понеже идват избори, на никого в служебното правителство не му и хрумва да обяви, че училищата трябва да минат онлайн или да насърчи учителите да се ваксинират.

Липсата на способност да се взимат непопулярни управленски решения е показателна за пълната управленска немощ на двете поредни служебни правителства.

В същото време ГЕРБ и ДПС чакат в засада, а уплашеният от ковид Пеевски (затова е отслабването) иска да си върне депутатския имунитет, който ще го направи неприкосновено за поне някакво време.

Има трета възможност, която не бива да изпускаме.  


Топ новини

виж още

Актуална тема