Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ерменков призовава: Малко време остана за проява на разум. Да видим кой го притежава

Мрежата

Ерменков призовава: Малко време остана за проява на разум. Да видим кой го притежава

Снимка:

От Фейсбук профила на депутата на БСП Таско Ерменков

Понеже стана модерно да се говори от името на суверена с апломб на истина от последна инстанция, реших и аз да се включа от негово име.

Това, което разбрах от суверена, е че е изпратил 148 свои (народни) представители да променят модела на управление от последните 12 години и 92-ма такива да го запазят. Разбрах, че тази част от суверена, която иска промяната, предполага това да се случи с общи усилия и на 4-те парламентарни групи, защитаващи нейните интереси. Повтарям - и на четирите заедно, защото без която и да е от тях тази промяна е невъзможна. Т. е. суверенът не е упълномощил нито една от тези групи да говори от негово име в първо лице единствено число. Ако това бъде разбрано или по-точно - ако има желание това да бъде разбрано, няма драма заедно от четирите да бъде създадено работещо мнозинство и излъчено правителство на промяната според желанието на 72% от суверена.

Ако, обаче, някой продължава да твърди, че 65 е повече от 83, или че 34 е по-значимо от 36, или казано с други думи някой продължава с партийния си егоизъм, той трябва да е наясно, че негова, безотносително поведението на другия, е цялата вина за излъганото доверие на суверена, а суверенът наказва за това.

Малко време остана за проява на разум. Да видим кой го притежава...  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още