Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ето кой е Велислав Минеков - водачът на протестите от най-близкото обкръжение на Тодор Живков

Мрежата

Ето кой е Велислав Минеков - водачът на протестите от най-близкото обкръжение на Тодор Живков

Ето кой е Велислав Минеков - водачът на протестите от най-близкото обкръжение на Тодор Живков - Tribune.bg
Снимка:

Текст на Агенция ПИК

Проф. Велислав Минеков, най-гласовитият протестър в тези дни, е син на скулптора Величко Минеков. Старият Минеков е от най-близкото обкръжение на комунистическия диктатор Тодор Живков. За ловната дружинка на Живков, чийто член е бащата Минеков се носят легенди. Там са се решавали най-важните въпроси за политиката на Българската комунистическата партия. Издигали и сваляли партийци, лансирани са интелектуалци писатели и шефовете на творчески съюзи.

Минеков-старши е известен и с това, че прави приживе паметника на Тодор Живков през 1981 в Правец. Друг популярен факт от онова време за него освен, че е монументалист са огромните пари, които е получавал. Хонорарите при онзи стандарт, когато млад висшист получаваше 155 лв. са били в стотици хиляди левове. Минеков е най-скъпо платеният скулптор в България. Партията му е давала милиони за издигнатите мегаломански батални статуи из цялата държава, особено около честванията на 1300 годишнината на българската държава. Разбира се освен Тодор Живков, той не е пропуснал да увековечи и Людмила Живкова.

Днешният бунтар Велислав Минеков също е скулптор. Завършва Художествената академия с профил металолеене. Разбира се като всички синчета на комунистически функционери, подобно на Евгени Дайнов, специализира в чужбина. Но не на изток, а на запад в тогавашната Германска федерална република/ГФР/.

Не е блестял с някое значимо постижение. Минеков младши стана по известен в последните години не като скулптор, а в качеството си на професионален телевизионен протестър. Първите му изяви бяха срещу Вежди Рашидов заради възстановяването на статуята на Цар Освободител. След успешния ремонт критикарят Минеков за дълго време гузно замлъкна. Звездата му изгря като се включи като редовен участник в трио по телевизия Евроком заедно със собственика на сайтове за фалшиви новини Арман Бабикян и един адвокат, който няма неосъден клиент Николай Хаджигенов. Та това самокръстило се Отровно трио са водачите на днешните протести.

Минеков, когато си живял нашироко и охолно с парите, ползвал облагите и привилегиите, получени от комунистическата партия поне се дръж по -скромно и не бъде толкова креслив. Хората все пак имат памет и помнят, кой какъв е бил.

Интересно все така се случва, че най-изявените и шумни протестъри са все деца на комунистически функционери. Примерите са много, като тръгнеш от Христо Иванов-Бойкикев минеш през Велислав Минеков и стигаш до Евгени Дайнов и Иво Прокопиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

Примерно и Георги Марков , авторът на Задочните репортажи за България, и той беше много близък с Тодор Живков и в ловната му дружинка, но днес се води за дисидент, тъй като го убиха. Не се знае кой, има различни версии.
16.07.2020 15:58 / Отговор
Долу манипулаторите! Г. Марков никога не е правил паметници на партизани и Живков, нито го е възпявал в произведенията си. Живков сам е търсил контакти с писателите. Г. Марков добре го е проучил и описал.
Много просташка и елементарна логика: Г. Марков се "води за дисидент, защото го убиха"! Дисидент е станал със своите творби и главно със "Задочни репортажи", заради които го убиха слугите на Живков!
Няма нищо общо между Минековци и Г. Марков!!!
16.07.2020 17:53
Не примерно,наистина си бетонна глава Откъде ги раждате тези идиотски мисли,след като е такава празнота между ушите и в гърдите?
16.07.2020 18:42
Бай Кольо Няма нищо вярно в това писание за Георги Марков.Комунистическите подлоги се чудят как да изкарат мръсни като себе си всички несъгласни с тях.
02.10.2021 19:19
кесо Абе тия другари" сигур са се борили с комунизъма "отвътре". Питате ли ги какво им е било га са яли кифтетата, мъкъ, мъка. То добре, че имало достатъчно уиски та да удавят тая пуста мъка.
16.07.2020 16:27 / Отговор
Задочните репортажи ги пише не когато е бил в обкръжението на Живков, а след като бяга от България..Препрочетох ги скоро, никога не съм членувала в никаква партия, но има доста субективизъм в тях, просто не са обективни. Но това си е негово право и виждане. Не всичко в живота е само черни, и само бяло. Просто във всяка личност има добро и зло, важен е балансът.
17.07.2020 11:59
Марков,Георги е написал пиесата Комунисти, а великият Петър Увалиев казва, за Репортажите, че не са художествена литература. А самият Марков е бил много близък и приятел с шефове на ДС, най- вероятно е бил двоен агент, и са го ликвидирали другите служби, и то съзнателно на рождения ден на Тато, за да насочат вниманието към България. Помните ли покушението към Папата?
17.07.2020 14:14 / Отговор
Бай Кольо Да бе,ликвидирали са го другите служби с руския съветски чадър.
02.10.2021 19:24
Рошко Една е партията, която създаде и мутрите, кукловодите, олигарсите и днешните ръководители на протеста. Младите хора, с техните справеливи искания, ще бъдат употребени. Както е във всяка революция. Едни я правят, други се облажават. Не им слушайте думите, а им вижте делата. Казват "Шарше ла фам", а при първонаалното натрупване на капитали е "Шарше мъни". Едната мафия иска да смени другата мафия, а балъците се мокрят в дъжда. Жалко за младите. 30 години България е все в калта и все още има какво да се краде. Сега малцина крадат парите от еврофондовете и строят палати за наследниците си до 9-то коляно, а ние ще им плащаме. Дано Бог ги умори, че да си отдъхнем. Ние сме бесилни.
18.07.2020 21:16 / Отговор
СДС Безсилни със "з". За калта-там ,където е газил руски ботуш,когато завали дъжд остава една кална локва. Приветствам да се казва истината за тези клошари. Кой би наел за връзки с обществеността тоя клошар -Бабикян?
12.08.2020 02:26
гиньо Абе ПИК не беше ли един от жълтенията-помията на свинемайката и сина й Шиши?! Отврат!
19.07.2020 16:47 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати