Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Евгени Минчев: И трите, дедо попе, и трите...

Мрежата

Евгени Минчев: И трите, дедо попе, и трите...

Евгени Минчев: И трите, дедо попе, и трите... - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Евгени Минчев

МЪЖКА ДУМА

/лично мнение/

ХОРА- ЕМОЦИЯ! БОГ НА ПРОМОЦИЯ.

И трите, дедо попе, и трите...

Вчера ми попадна билет за църковна конференция или нещо подобно, което щях да отмина с усмивка, най-вече защото Бог не се побира в конференции, манифестации и други съвременни формати. Билетът – чернобял, дава интифа за предсрочна пестеливост, но видите ли – той струва 100 лева.

„100 лева за Бог“, искам да се провикна и да бъда чут не от Него, а от прокламителите Му, защото те най-много крещят, когато се представят за Негови промоутъри. Дънов навремето едва ли е вземал по 35 гроша за паневритмия или 21 гроша за ходене до Рилските езера, но днес – охолно ви канят на Бог за 100 лева.

Пасторите вече ходят с костюм и вратовръзка и тук-там, някой часовник за 100, ама 100 хиляди. Като човек на естетиката нямам против лукса, но някакси религиозният лукс ме отблъсква.

Пасторите сигурно се вземат за Пастьор а службата им за религиозна пастьоризация. Какво е пастьоризация – не е конференция на пастори, а процес на загряване на продуктите при висока температура с цел да загинат патогенните организми, като бактерии, вируси, едноклетъчни, микроорганизми, плесени и дрожди.

В границите на шегата, да си помисля ли, че тази прилика топи мозъци, изчегъртва въображението, нахранвайки го с пасторизиран „продукт“ за сто лева. Много се смея как веднъж Софка в едно предаване каза, държейки пасатор в ръка, че не знае как се пуска ... пастора. И като мъж, комуто е дадено красив ум, в симпатична глава, ще допълня, че трябва да има три такива конференции месечно. Та да може лесно човек да се провикне – и трите дедо попе и трите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати