Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Европейците се оказахме много тъп народ, разбиращ свободата като свободия

Мрежата

Европейците се оказахме много тъп народ, разбиращ свободата като свободия

Снимка:

От Фейсбук профила на Мариан Башур

Всеки ден чуваме за известно име, познат, приятел или роднина, че са жертви на ковид. Нужно ли е заплахата да бъде по-близо, че някои хора да осъзнаят най-накрая къде се намираме и пред какво сме изправени?!!

Европейците се оказахме много тъп народ, разбиращ свободата като свободия. Жълтата раса заслужено ще ни командва следващите 100-1000 години. Не правителствата ни докараха до тук, а нашата индивидуална глупост и безотговорност!

За какво му е на Бил Гейтс да създава каквото и да е за да ни избие, като сами го правим?! В 21 век и целият напредък на науката и технологиите, а нашето мислене се разви колкото на мишка.

Съжалявам, че съм остър, но всеки ден гледам и чувам чудовищни глупости. Намираме се в надпревара, или вируса ще ни надвие, или ние него. За съжаление през април бях оптимист, че ще излезем бързо, оказах се наивник.

Нека спазваме елементарните правила за да опазим колкото си повече животи. Не агитирам никого, но аз ще се ваксинирам!  

 


Коментари (7)

Stefan Много е прав авторът. Технологично сме високо, но в духовен план регресираме. Не правим деца, а гоним кариера. Не трупам богатства на небето, където никой не може да ги докосне, а се обграждаме с материални пиршества и нехаем за душата си. Така ставаме лесна плячка на бурите и стихиите от света. Защото занемарихме образованието и вече има мнозина които твърдят, че земята е плоска, ваксините убиват, Гейтс е зъл гений и прочие чутовни глупотевини.
Излъгах. Дори технологично вече не сме високо. Ние не правим геологии, а сме консуматори на чужди плодове.

Каквото правиш, и то те прави.
22.12.2020 06:14 / Отговор
Stefan *Технологии, не геологии

Каквото притежаваш, и то те притежава.
22.12.2020 06:17
Абсолютно вярно е Не ни трябва следващ потоп, нашата глупост е достатъчна да изтреби човечеството или поне да го редуцира до най-адаптивните му членове. Разглезените презадоволени общества са забравили, че има бедствия, бедност, ограничения, опасностти. Ползват наготово постиженията на науката, но тя име чужда. Свикнаха че ако нещо не им харесва ще сменят правителството и то ще им достави каквото са пожелали. Сега това няма да проработи. Поставиха материалните си нужди над живота. Доказа се, че това да можеш да ползваш най-новите модели смартфони и таблети не ти вдига IQ-то. На повечето интелектът им е под нивото на средновековните хора.
22.12.2020 09:41 / Отговор
кесо Прав е авторът и коментиралите по-горе. Високият технологичен напредък за съжаление не замества по никакъв начин ценностната система на обществата. Превръщането на консуматорството в нова "религия" е пагубно за обществата. Липсата на ценности от морален характер, които да са категоричен императив за всеки индивид, размива напълно представата за напредък. Технологичният напредък става заместител на ценностите и създава усещане за някакво човешко "всемогъщество" каквото изобщо не съществува. Единствено природата е всемогъща, а човекът може само да я опознава, пази и уважава, нещо което за съжаление не се случва.
22.12.2020 10:06 / Отговор
Пацо Абсолютно точен!
22.12.2020 10:16 / Отговор
Тартаковер Хубави коментари, присъединявам се към тях.
22.12.2020 11:03 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още