Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Фейсбук изригна срещу кандидата на ПП за кмет на Бургас: Русофил и хомофоб е!

Мрежата

Фейсбук изригна срещу кандидата на ПП за кмет на Бургас: Русофил и хомофоб е!

Фейсбук изригна срещу кандидата на ПП за кмет на Бургас: Русофил и хомофоб е! - Tribune.bg
Снимка:

Новината, че ПП издига Константин Бачийски за кмет на Бургас разедини симпатизантите на коалицията ПП/ДБ. Ивайло Мирчев призна в социалните мрежи, че ДБ не са били потърсени за консултация по темата.

Коментарите публикуваме без редакторска намеса:

Иво Инджов

След като ПП-ДБ издигнаха проблемната кандидатура на Васил Терзиев за кмет на София (вж. яркото ДС минало на роднините му), сега ПП продължава да дълбае надолу. Самостоятелният кандидат на формацията за кмет на Бургас е хомофобът Константин Бачийски... Каква е целта на мероприятието?

Чакаме изненадите за Пловдив, Варна, Русе и т.н., за да прогнозираме по-точно как наесен ПП и ДБ ше доразбият "модела Борисов"...

Татяна Kристи

Очевидно ПП на своя глава (без съгласуване с ДБ) са пуснали инфото, че путиноида и хомофоба бачийски ще им бъде кандидат-кмет  за Бургас. Понеже отказвам да приема, че вие от ПП сте толкова безумно глупави, остава единствено съмнението, че сте продажни!  Надявам се ДБ да ви шитнат от коалицията на местни избори, заради ку.....венските  ви номера!

Полина Паунова

Хубаво е, че ПП издигнаха Константин Бачийски за кмет на Бургас, та да се установи, че този същият беше кандидат-депутат, стана депутат, после пак беше кандидат за парламента, пак беше избран.

[И понеже много хора казаха, че в техния “балон” имало реакции? До какво доведоха те (след две парламентарни кампании) - до номинация за кмет.]

С какво едната изборна длъжност е по-различна от предишната, та сега да настане това възмущение от хомофобията на Бачийски?

Само напомням още нещо, за да се придържаме към фактите, а не само към “ох” и “ах”. От коалицията ПП-ДБ едва две формации излязоха с позиция в подкрепа на прайда - Зелените и Да, България. Последните тази година събраха смелост за първи път…

И все пак ме вълнува въпросът: защо възмущението от Бачийски е чак сега, а не в кампанията за парламентарните избори, например?

Мария Касимова-Моасе

ПП (без ДБ, които не участвали в тази кандидатура) вие на тази земя ли сте? Наистина ли издигате за кмет на един от най-проспериращите и уредени градове в страната, морския Бургас с неговите артистични хора и свободен дух, един изявен хомофоб и декоративен патриотар като лицето Константин Бачийски? Защо?! С такъв материал ли разполагате? Дето ходи по конференции на Възраждане, че знае ли човек… С план от Равнец да летят карго самолети…  На когото най-важната цел е да забрани прайда, щото на тая държава и тоя град само от едно мирно и цветно шествие един път в годината ще да са му проблемите… Сериозно ли?!

Еееххх, тъга сте вие, тъга голяма! Да стигнете до този човек, значи от вас вече наистина може да се очаква всичко, напълно безпринципно. Голямо разочарование.

Ивайло Дичев

След проблемната кандидатура за София, сега ПП издига за кмет хомофоба Бачийски, организатор на "Парада на хетеросексуалността" 15 05 2021, когато замеряха гей общността с краставици и бутилки. Не говорим за партийните му странствания, за тях ще има да се пише.

Това договорка с ГЕРБ ли е или някаква странна електорална сметка?

Впрочем, не е лошо Бачийски още сега публично да обясни отношението си към ЛГБТ общността в България.

Стефан Левашки

Някак си мога да преглътна ДС произхода, защо вярвам, че децата не трябва да отговарят за грешките на родителите си, затова приех избора на ПП в лицето на Васил Терзиев за кандидат кмет на София, но с избора им на откровен хомофоб като Константин Бачийски за кандидат кмет на Бургас направо ме хвърлиха в оркестъра. Не се прави така господа, свършиха ни вече оправданията, с които да браним все по-странните Ви политически и управленски решения. И много внимавайте и в Пловдив да не настъпите мотиката.

Иван Сотиров

Издигането на Бачийски за кандидат-кмет на Бургас не е грешка на ПП, закономерност е -Манолова, Радев, Кръстев от Бесзмъртния полк, Терзиев, Делян Георгие…

Мила Ванг

ДС в София, ДПС прикрити зад Бачийски в Бургас ще превземат местната власт. ПП обслужиха като никой друг мафията и престъпните ù отци.

Елена Савова

„Продължаваме Промяната“, много ви е мъчно за малтретираната 18-годишна жена в Стара Загора, много сте против насилието, тъга и непоносимост, спешна промяна на закон, което е супер, нетърпимост към насилници и смели заявки. Мдам. И бам! Последователна политика безспорно.

Омразата към която и да е социална група от обществото - от жени или хора с различна сексуална ориентация например - легитимира упражняването на насилие в различни форми върху нея.

Насилието върху жени в България е факт, епидемия, отвратителна, традиционна, патриархална "ценност". Насилието върху хора с различна сексуална ориентация е абсолютно същото.

Участието на подобни силно компрометирани личности с ценностна система в разрез с официалните заявки на ПП допринасят активно за тоталния разпад на доверието на избирателите и избирателките.

Атанас Димитров

Продължаваме Промяната

Вие откачихте ли ?

Очакваме коментар веднага.

Константин Бачийски е изявен хомофоб с изявени хомофобски позиции и изявени връзки с Възраждане.

Кандидатурата му за кмет на гр. Бургас е в разрез с демократичните принципи, с позицията ви за домашното насилие, с позицията на ДБ за София Прайд и най вече тази кандидатура е в разрез с елементарната логика (в случай, че държите все още да се наричате демократи).

Няма да позволим отново да се подиграете с ЛГБТИ+ общността. Ако не друго, вече знаем как да крещим.

Димитър Атанасов

Изключително недалновидно решение на "Продължаваме промяната". Издигането на Константин Бачийски за какъвто и да е пост е ход, равносилен на катастрофа.

Едно - заради участието му в походи за традиционни семейства в стилистиката на МВРО, НФСБ, Копейкин и другите национал-популисти с милиционерски привкус. Демократичната общност не си пада по етнонационалисти.

Две - поради обстоятелството, че място в проекта за промяна биха могли да имат хора от други партии, но не и типични политически номади, какъвто той несъмнено е.

Три - заради факта, че в две ключови гласувания не подкрепи позицията в полза на Украйна. Веднъж - парламентарната декларация срещу агресията на Русия, втори път - военната помощ за нападнатите. Имаше дори наглостта да обяснява вота си с доста несръчни доводи, зад които видимо се укриваше не заявеното, а друго основание.

Четири - по всяка вероятност това ще доведе до отделно явяване на ПП и ДБ на местните избори, а да разделяш съвсем скоро съединена коалиция, сторена в името на съставянето на редовно правителство и нормално управление, в която и без друго има напрегнати ситуации, е показно политическо късогледство.

Уважаеми лидери на "Продължаваме промяната", мнозинството гласоподаватели желаят заедно явяване - Вие и ДБ. Повярваха на плановете за изтикване на корупцията в периферията. Съгласиха се даже на чудатата управленска схема с успокоението, че за станалото дотук трудно бихме могли да търсим сметка, но със сигурност сме в състояние да започнем да подобряваме положението в държавата. Да наченем заедно каузи като опочтеняване, окултуряване и просвещение. Заедно. Да, тая работа няма как да стане поотделно, нито заедно с Бачийски.

Неприятно, ала факт: Бачийски е лице с амбиции, които сериозно надминават възможностите му. За сметка на това е добре професионализиран в жанрове като извиването на ръце. Ако му е останала капка отговорност към държавата и обществото, с каквато би следвало политикът да се отличава, сам би оттеглил кандидатурата си. Без оглед на очакваната победа на друга политическа сила в Бургас. За лично достойнство не говоря - краткият разказ по-горе показва, че това понятие се намира на няколко галактики дистанция от цитираната личност.

Прочее, смятам, че е време ПП, ако желаят наистина да бъдат политическа сила, а не клуб на любителя, да започнат да действат като истински политици: да постигат трайни партньорства, да се очистват от неуместниците, да създават усещане за предсказуемост. Кандидатура като тази на Бачийски, дори да беше за портиер или разсилен, действа в тъкмо обратната посока. Ако у лидерите на ПП отговорността пред държавата и обществото е на достатъчно равнище, те ще отдръпнат показно неподходящия кандидат за кмет на морския град.

Дани Иванов

Издигането на Бачийски за кандидат-кмет на Бургас е грешка на ПП.

Виктор Лилов

Ама как Бачийски - кандидат кмет за Бургас бе??? Вие от ПП малоумни ли сте??? Човекът, който хвърляше краставици по Бургас Прайд през 2021, сега се оказа с "безупречна репутация"?

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААА

P.S. От момента на включването на Бачийски и Настимир Ананиев като мандатоносители на ПП, не мога да си представя, че това е партия, за която мога да гласувам без да правя огромни компромиси със собствената си съвест.

Торос Торосян

Голяма грешка :- ПП издига Константин Бачийски за кмет на Бургас - това е най- малкото смущаващо ! Този не подкрепи санкциите срещу Русия и участва в "шествие на хетеросексуалността" заедно с "Възраждане"


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети