Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Николай Колев: FrogNews и Факти.бг тиражираха лъжа - за лекарство, което в Швейцария струвало 18 лв., а в България – 250-280 лв.

Мрежата

Николай Колев: FrogNews и Факти.бг тиражираха лъжа - за лекарство, което в Швейцария струвало 18 лв., а в България – 250-280 лв.

Снимка:

От Фейсбук профила на Николай Колев

Вчера във FrogNews и Факти.бг бе тиражирана една лъжа- за лекарство, което в Швейцария струвало 18,00 лв., а в България – 250-280 лв. Факти.бг си позволи да сложи и подзаглавие: „НЗОК не поемала лечение на дете”. Източникът – г-жа Мануела Малеева (вероятно и тя е била подхлъзната от някого?). Защото единствено вярно в двете публикации е, че лекарството Decapeptyl, амп. 0,1 % / 1 мл. изглежда липсва в момента в аптеките. Иначе една ампула струва 11,84 лв., а 7 ампули – 82,88 лв. Само дето не е ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА, а на определени форми на РАК НА ПРОСТАТАТА С НАЛИЧНИ МЕТАСТАЗИ и преди или по време НА ПРИЛАГАНЕТО НА АСИСТИРАНИ РЕПРОДУКТИВНИ ТЕХНИКИ, които използват хормонална стимулация. Внимавайте, дами и господа! Проверявайте информацията, защото и най-достоверния източник може да бъде подведен. Похвално е, че госпожа Малеева си е признала греха на стената си във Facebook, но FrogNews  и Факти.бг не са поднесли официалните си извинения към тези, които ги четат.  


Коментари (2)

Тая леля да си седи в Щвайцария И да не ни досажда с фейк-опорките си.
Преди седмица, при др. Ризова по БТВ почти се разрева, защото се наложило да научи по телефона как да даде плазма за нейна дружка от Швайцария. Била надлежно известена къде, точно кога, как и какво да направи. На място се оказало, че нейната плазма нямало да свърши работа. Почти през сълзи, обаче заключи: "колко е объркано всичко в нашта мила родина" ... Сегашната боза за лекарството хич не изглежда случайно изтърсена от лелята (или бабата?)
09.12.2020 14:35 / Отговор
Крава ли, бивол ли Факти вече водят с две обиколки жабите в разпространението на недостоверни и откровено неверни новини!Имам чувството,че са в някакво съревнование!
10.12.2020 09:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още