Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Фучеджиева към Дойчинова: Това все още е демокрация, която не работи с лични нападки, а със закони

Мрежата

Фучеджиева към Дойчинова: Това все още е демокрация, която не работи с лични нападки, а със закони

Фучеджиева към Дойчинова: Това все още е демокрация, която не работи с лични нападки, а със закони - Tribune.bg
Снимка:

Милена Фучеджиева, Фейсбук

Когато пиша нещо, знам отлично какво пиша и нямам нужда от редактори, нито от "морална" полиция. Ива Дойчинова ми обясни, че на площада не била най-нахранената част от българското население, а най-моралната и най-силната.

Първо, да твърдиш, че само неморални и слаби хора не са на площада, е чувство за превъзходство, по отношение на което опитът ни е, че винаги бива наказвано от онези, които са посочени като неморални и слаби.

Второ, е обидно дори лично към мен, като човек, който съзнателно се е отказал да не се занимава с протеста и политиката на деня, само и само за да не пречи на "моралните" и "силните", което само по себе си е морал и сила. А имам много какво да кажа, но предпочитам да наблюдавам как чувството за превъзходство расте право пропорционално на пиянството на един площад.

Трето, когато дойдат гладните, ще има нужда и от друг морал и сила.

Четвърто, разбирам, че има огромно желание, дълбоко познато желание, устите на тези, които не са "морални" и "силни", и имат различно мнение, да бъдат запушени, но това е обичайният демократичен стремеж на комунистите, и няма как да стане.

Пето, разбирам, че "умните и красивите" са еволюирали до "моралните и силните". Ми добре, внимавайте. Изземвате ум, красота, морал и сила, ние, глупавите, грозните, неморалните и слабите, имаме право на глас при избори, защото това все още е демокрация, която не работи с лични нападки, а със закони. И тези закони ни дават правото на свободна мисъл, изразяване, право на придвижване, лично щастие, както и право на избор дали да протестираме или не, и да си дадем гласа - или да не дадем - когато се правят законните избори на управляващи.

Друг път, Ива, не ме редактирай, нито поставяй под въпрос моята гражданска позиция. Не съм овца, която ходи след чието и да било стадо. Дължиш ми извинение, както и извинение на всички, които според теб са неморални и слаби. И впрочем, като току що назначен зам. главен редактор на сутрешните предавания в Христо Ботев, би трябвало да не си позволяваш подобно "партийно" говорене, получавайки заплатата си от българските данъкоплатци.

Have a very nice day!

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Успех! Браво, г-жо Фучеджиева!
18.07.2020 16:09 / Отговор
Напълно обикновена Протестиращите настояват за законност, но тя е невъзможна,когато е само на книга.Според демократичните закони, всеки има право да изразява свободната си воля, но така, че да не пречи на останалите.Някои наивници като мен, смятат, че изборите са най-подходящия начин да се изберат управляващите държавата.Други, както ми се внушава от медиите,далеч по-умни и по-красиви, предпочитат бутането и общуването по площадите по време на здравна криза, пред явяването пред урните.Благодаря на госпожа Фучеджиева, че с думите и вида си свидетелства,че умни и честни хора в тези размирни дни има навсякъде, просто не представляват интерес за задъханите репортери отразяващи "обективната" картина.
18.07.2020 17:12 / Отговор
Ох БНР ! БНР е станало котило на комплексирани журналисти,които не познават,нито законите на етиката и морала,нито знаят къде е границата на личното мнение и позволената позиция на водещ в обществена медия.Най-лесно е да се поставят на мястото на техните опоненти,като си прослушат предаването по-късно.Как биха се чувствали,ако някой по цял ден им предлага едната гледна точка и нищо друго?Примери,колкото искаш.Като почнеш с Волгин,Якова,Големинова,Великова и още.Мандатност ще им опресни заблатените съзнания.
19.07.2020 09:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети