Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Георг Георгиев разобличи Кирил Петков, че не спазва обещанието си да ходи пеша (Видео)

Мрежата

Георг Георгиев разобличи Кирил Петков, че не спазва обещанието си да ходи пеша (Видео)

 

Лидерът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев разкри, че министър-председателят Кирил Петков не ходи пеша, както заяви самият той. /бел.ред. по този повод дори бяха разпространени кадри как го прави по време на визитата си в Брюксел/.

„По същество това беше второто му обещание, защото първо той каза, че ще въведе зеления сертификат в МС, но това се отложи с 40 дни. Бихме искали сега да разберем дали така ще стане и с неговото ходене без специализиран транспорт и без охрана“, коментира  Георг Георгиев

Той се включи на живо от фоайето на сградата, където се намира bTV. Лидерът на младежите на ГЕРБ разговаря с Петков за обещанията.

На кадрите се вижда, че Петков е пристигнал с държавен автомобил, охрана от НСО и още два придружаващи автомобила.

 

„Помните ли думите на Кирил Петков, че ще ходи ПЕША? Това беше първото му обещание пред българите, което даде като премиер“, написа малко по-късно Георгиев.

Той разказва как с колегите му от МГЕРБ Николай Алгафари, Михаела Методиева и Георги Георгиев отишли пред БТВ, за да зададат няколко въпроса на действащия министър-председател.

„За наша изненада в 18 ч. Кирил Петков се появи, но не пеш и не без охрана. Каква изненада! Буквално пред входа на телевизията спряха два автомобила на НСО със звукова сигнализация. При опита ни да се приближим до г-н Петков, за да му зададем въпросите си, достъпът до него ни бе отказан. Служители на МВР не ни позволиха да се приближим до министър-председателя, като ни посъветваха да отидем „в приемния му ден”, поясни лидерът на МГЕРБ.

Били подложени на проверка на личните документи. „Въпреки че се намирахме на публично място и демонстрирахме пълно уважение към обществения ред, бяхме питани защо сме там и какво правим. Да, ние разбираме, че институциите вършат своята работа. Ние първи бихме приветствали желанието на Кирил Петков да се движи свободно сред хората, но в неговия случай се оказа, че обещанието му представлява медийна акция. Както ще видите сами от кадрите, които успяхме да заснемем - имаме всички основания да смятаме, че г-н Петков е достъпен, но само когато знае, че някой гледа“, завършва Георгиев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема