Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Георги Георгиев: Борис Бонев излъга за поръчка за улично осветление

Мрежата

Георги Георгиев: Борис Бонев излъга за поръчка за улично осветление

Снимка:

Георги Георгиев - общински съветник, Фейсбук

Дали некомпетентността е основателна причина откровено да лъжеш? И трябва ли да оставяш истината да разваля „хубавата“ история, която си съчинил? Отговорът е на двата въпроса, очевидно е „не“, не и когато става дума за колегата общински съветник Борис Бонев и организацията му Спаси София.

За какво става дума, вчера г-н Бонев, заяви във фейсбук профила си, че Столична община е обявила поръчка за поддръжка и изграждане на улично осветление на стойност 88 млн. лв. за 2 години. Това е лъжа – 100% лъжа, защото сумата е два пъти по-малка.

След официалната информация, че разпространената информация не отговаря на истината, от „Спаси София“ се опитаха да „помогнат“ като заявиха, че освен 88 млн. лв. за 2 години, общината ще дава още 44 млн. за следващите 2 години.

Така лъжата им не стана по-вярна, а само се увеличи с 200%.

В публикацията си дори посочват като източник „Официален вестник на ЕС“. Не знам кой точно „официален“ вестник четат колегите от „Спаси София“, но преди да говориш лъжи и да манипулираш софиянци, е добре да проверяваш и четеш.

Какви са верните числа:
 Прогнозната стойност на поръчката за 2 години е общо 36,8 млн. лв.
Предвидените средства са разделени на две дейности:
Първата - за поддръжка на съществуващото осветление;
Втората – инвестиции за изграждане на ново улично осветление и основен ремонт.

За поддръжка са определени до 3,2 млн. лв. за целия срок на договора за всяка от 4-те зони, а за инвестиции – до 6 млн., като тези средства се възлагат само при наличие на финансов ресурс.

Тоест общината е заявила намерение да инвестира повече средства в изграждане на ново осветление и основен ремонт на старото осветление, нещо, от което градът ни има нужда. Или може би някой е против това?

Светлината е хубаво нещо, както е хубаво да се чете на запалена лампа. А лампата рано или късно светва и се виждат истинските лица и мотиви на хората, които зад войнстващ ентусиазъм крият некомпетентността си или нещо друго…   

 


Коментари (1)

Борис Бонев е човек на Прокопиев и Костов.
24.08.2020 08:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още