Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Георги Кадиев: НАП и Агенция Митници не са детска играчка, с която да си играят политиците

Мрежата

Георги Кадиев: НАП и Агенция Митници не са детска играчка, с която да си играят политиците

Снимка:

Независимо кой би бил премиер и финансов министър, бих поискал оставката на изпълнителния директор на НАП, категоричен е лидерът на „Нормална държава“

От профила във Фейсбук на Георги Кадиев - лидер на „Нормална държава“, част от коалицията „БСП за България“, водач на листата в Стара Загора , бивш заместник-министър на финансите

Тъй като получих коментари, че искането ми за оставка на изп.директор на НАП било от полза на ГЕРБ, бих искал да заявя:

НАП и Агенция Митници не са детска играчка, с която да си играят политиците. Не са полититическа бухалка и не са орган за разчистване на междуфирмени сметки, в каквито бяха превърнати от ГЕРБ и лично от Борисов.

НАП и Агенция Митници събират парите, с които държавата съществува, и нищо друго.

Независимо кой би бил премиер и финансов министър, бих поискал тази оставка. Интегритетът на 8 хиляди служители на НАП започва от интегритета на неговото ръководство. Всяко петно върху репутацията, всяко съмнение и всяко доказателство се уголемяват в геометрична прогресия по пирамидата надолу. Цената, която като общество плащаме, е несъбрани приходи.

МФ имаше две седмици да обясни този казус. Отговорът на министъра на финансите „питайте новия собственик“ е нелеп опит за замитане на проблема под килима. Всички сме наясно, че новият собственик е сламено безимотно лице с множество криминални регистрации, което е придобило фирмата след реалния край на ревизията и дори не може да бъде намерено на адрес.

Това, на което МФ трябваше да отговори прозрачно е просто: кога е стартирала ревизията на дружеството, обхваща ли периоди, в които Спецов е бил неин изп.директор, от кого и кога е получен ревизионният доклад и най-важното - може ли да считаме, че продажбата на дяловете е извършена, за да се избяга от заплащане на данъчни задължения.

Връщането на ГЕРБ на власт няма да стане от въпроси като моите.

Връщането на ГЕРБ на власт ще стане от недаване на отговорите.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още