Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Коритаров: Вместо да се бори за 110-годишния театър в Перник, БСП да каже за съсипването на партия със 130 години история

Мрежата

Коритаров: Вместо да се бори за 110-годишния театър в Перник, БСП да каже за съсипването на партия със 130 години история

Коритаров: Вместо да се бори за 110-годишния театър в Перник, БСП да каже за съсипването на партия със 130 години история - Tribune.bg
Снимка:

Текст: Factor.bg

„Не мога да се съглася за оценките на Станислав Владимиров за идейна безпътица в БСП. Поведението на БСП е справедливо към кмета на Перник. Конфликтът с него започна с това, че той, по пернишки, с винкела, искаше направо да занули театъра в града. Как да не се разграничим? Всички интелектуалци ни алармираха за поведението му. Той има своите качества като политик и като кмет. Има право на своята оценка, но не съм съгласен за криза или за безпътица в БСП“. Това заяви депутатът от БСП Александър Симов в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ Европа.

„Театърът в Перник е бил гнездо на свободно изразяване дори по времето на социализма. Владимиров вдигна пушилка. Той започна да говори като някакъв политически дисидент, който предлага визия за света и за България. Другите кметове се борят за театрите, а не им слагат кръст. Не може така да се зачертават всичките усилия на БСП в парламента за културата. Един ляв кмет не може да си позволява да разрушава културни институции“, заяви Симов.

Георги Коритаров го попита дали БСП има кмет, който се грижи за театрите в големите градове. Симов отговори, че такава била ситуацията. Водещият продължи с констатация: „Защото не печелите избори“. Симов все пак се сети за Русе, където е гордостта на Корнелия Нинова още от изборната нощ на местния вот и повтаря като мантра как е победила в дунавския град. Симов не можа да каже постановка от репертоара на театъра в Перник. Последно ходил на постановка на съпартийката си в парламента Нона Йотова. Коритаров констатира, че това е партийно мероприятие, а не истински театър.

„Вие казвате, че се съсипва 110-годишна институция, а аз какво да кажа, като 130 години БСП не може да вземе качествено властта и се съсипва? Мъчно ми е! Това е една партия, разположена на сцената на театъра в Перник и играе роля. Станислав Владимиров безидейна безпътица, а от „Позитано“ 20 повтарят, че битката е за театъра в Перник. Няма такава партия, няма такава историческа драма!“, заключи Георги Коритаров.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             


Коментари (1)

Алберт Госин Коритарович,прескочихте повечето допустими норми !Вече сте по-голям македонец от Заев,но сте по-голям сърбин и от Вучич! Сега ще станете по-голям социалист от Симов,но никога няма да станете по-голям от обувките си!Вие сте просто един средно интелигентен доносник!
22.12.2020 17:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още