Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Георги Марков: Долу машинното гласуване! Долу „Костинброд“ 2

Мрежата

Георги Марков: Долу машинното гласуване! Долу „Костинброд“ 2

Снимка:

От Фейсбук профила на Георги Марков – бивш конституционен съдия и бивш депутат

Германия (нация техническа) отмени машинното гласуване. Това стана с решение от 3 март 2009 г. на Федералния Конституционен съд на страната, чието седалище е в град Карлсруе, за да се подчертае отдалечеността му от останалите държавните власти.

Топ магистратите на Германия казват, че машинното гласуване не гарантира тайната на вота и могат да бъдат допуснати и използвани машини за гласуване, които не отговарят на конституционните предпоставки и принципи на публичността на вота: „Използването на машини и на различни форми на гласуване, които не позволяват гласуването и отчитането на резултатите, под ефективен контрол на гражданите, без да са необходими специални знания, противоречат на принципа на правовата държава“.

А, сега да видим, защо победените партии в България, направили нов неолиберален комунистически „Отечествен фронт“, въвеждат машинното гласуване, когато държавата, пример за правова такава - Германия, го отмени?

Кой днес е избран машинно? Нито президентът на Франция Еманюел Макрон, нито канцлера на Германия Ангела Меркел, нито премиерът на Италия Марио Драги, нито премиерът на Швеция Стефан Льовен, нито премиерът на Испания Педро Санчес, нито премиерът на Англия Борис Джонсън, нито премиерът на Чехия Андрей Бабиш, нито премиерът на Унгария Виктор Орбан, нито канцлерът на Австрия Себастиан Курц, нито премиерът на Португалия Антониу Коща, нито премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и т.н.

Румен Радев също не беше избран машинно, но Бойко му честити избора.

Победените партии, които опростачиха и оселячиха българския парламент за 9 дни, въвеждат непонятното за Европа машинно гласуване, за да стане скандал на 11 юли, да бъдат опорочени изборите и да продължи президентското управление на Румен Радев, България да остане на книга по Конституция парламентарна държава, а всъщност - да бъде под президентско управление с трайно служебно правителство.

Конфискуваха ни бюлетината, с която 1990 г. 92%, а 1991 г. 82% от българите, излязоха да гласуват комунизъм или демокрация!

Долу машинното гласуване! Долу „Костинброд-2“!  


Топ новини

виж още

Актуална тема