Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Георги Марков: След 30 години демокрация станахме РУМЕНИСТАН!

Мрежата

Георги Марков: След 30 години демокрация станахме РУМЕНИСТАН!

Снимка:

От Фейсбук профила на Георги Марков – бивш конституционен съдия и бивш депутат

"НОВИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЩЕ СА МЕЖДУ 22 ОКТОМВРИ И 22 НОЕМВРИ

В зората на демокрацията се надявахме да станем Швейцария на Балканите. След 10-ите юбилейни избори за обикновено НС и 30 години демокрация станахме РУМЕНИСТАН.

Под юмрука на президента се създаде неолиберален комунистически ОФ на победените на изборите партии, при това бяха много победени.

За 9 пленарни дни победените отказаха да признаят победата на ГЕРБ и не им дадоха председателското място в НС. Опростачиха и оселячиха парламента на България до степен да се питаме ставаме ли за парламентарна демокрация. Етническата партия ДПС нарече "токсична" българската партия, победител на изборите, ГЕРБ.

ОФ от 165 депутати отказа да поеме отговорността за управлението на страната и ни хвърли в избори до дупка, които предрекох. 2,5 млн. избиратели, участвали на референдума за мажоритарни избори, бяха директно излъгани от инициаторите на допитването - Шоуто на Слави.

За първи път в историята ни закриха съдилища, докато съдии с тоги разглеждаха наказателни дела, и то без да се вземе мнението на съдийската гилдия. Председателят на ВКС Лозан Панов мълчи, а иначе е много словоохотлив, като на площада във Варшава "защитава" полските съдии, а соросоидката "Шпигел" хули главния прокурор на България. Анархокомунистите на Радев и неговите неолиберали тръгнаха да вадят прокуратурата от съдебната власт.

Накрая ни конфискуваха и изборната бюлетина - българското оръжие срещу комунизма, защото, за разлика от унгарците например, не сме въставали въоръжено и всенародно срещу комунизма. След като на 14 декември 1989 г. свалихме чл. 1 от Живковата конституция, бюлетината стана нашето оръжие в битката комунизъм или демокрация.

Вкарват ни в машинно гласуване, тотално отречено в Европа. Нещо повече: най-реномираният Конституционен съд на Стария континент - германският, обяви машинното гласуване за противоконституционно, като нарушаващо тайната на вота. На 11 юли България ще е в изборна кома. Новият парламент няма да е легитимен и ще има нови предсрочни избори между 22 октомври - 22 ноември заедно с президентските. Политическата и институционална криза, в която сме в момента, ще се превърне в икономическа, финансова, социална и хуманитарна. Чака ни национална катастрофа и международна изолация.

P.S. АПЕЛ КЪМ БОЙКО БОРИСОВ: ВИНАГИ СИ ТВЪРДЯЛ, ЧЕ СИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ, ЕВРОПЕЙСКАТА СОЛИДАРНОСТ И ЕВРОПЕЙСКАТА ДИСЦИПЛИНА. БОЙКОТИРАЙ ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ! ТЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ПРАКТИКА ЗА СВЕЩЕНАТА ТАЙНА НА ВОТА. ПОКАЗАЛ СИ, ЧЕ НЕ ЛАМТИШ ЗА ДЕПУТАТСКИ МАНДАТ. ПОКАЗА ГО ПРЕДИ МЕСЕЦ, ПОКАЗА ГО И 2005 Г., КОГАТО, КАТО ВОДАЧ НА ДВЕ ЛИСТИ ОТ ГРАЖДАНСКАТА КВОТА НА НДСВ, ОТКАЗА ДА СЕДНЕШ НА ДЕПУТАТСКАТА БАНКА /АЗ ТИ ПИСАХ МОЛБАТА В ЦИК В ЛОБИ БАРА НА "ШЕРАТОН"/.

ПРЕСКОЧИ ГИ ТЕЗИ ПОЗОРНИ ИЗБОРИ, ОСТАВИ ГИ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ И ДА ПРИЕМАТ, ЩОМ ТЕ НЯМА, МАЖОРИТАРЕН ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН. УЧАСТВАЙ В ТЕЗИ НАЕСЕН.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още