Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Гешев събуди от сън ДаБъл Иванов

Мрежата

Гешев събуди от сън ДаБъл Иванов

Гешев събуди от сън ДаБъл Иванов - Tribune.bg
Снимка:

Иван Гешев е номиниран за главен прокурор. Името му се завъртя като кандидат още преди седмици. Тогава нямаше никакви коментари от заинтересованите лица на грантова издръжка. Но след като номинацията стана факт, първи изреваха на умряло именно фронтмените на жълтопаветната опозиция. Цялата шепа народ се изходи по темата, зажалиха за Цацаров.

Но най-запомнящ се постинг сътвори Христо Иванов, пръв партиен ръководител на ДА България. (Партия, за която освен прокуратурата и кабинета на Цацаров, няма България, няма други проблеми).

След цял месец тишина и пълна незаинтересованост към крамолите в държавата – безлимитното финансиране на партиите от бизнеса, изтичане на данните от НАП, сделката за американските самолети и пр., Иванов изплака сърцераздирателно: „Издигането на Гешев за главен прокурор е атентат срещу българската държавност. Това не само е безочлива демонстрация на отказ да се отговори на обществените очаквания за реформа, но и агресивна заявка за довеждане на репресията и безотговорността до пълен безпредел…”

Феновете му го подкрепиха горещо, застягаха се за протести, и само малцина обърнаха внимание на факта, че най-големият политически талант на Христо е да го няма в публичното пространство, когато би трябвало да го има. Когато би трябвало да затвърждава името си ни опозиционен лидер със сериозни намерения и амбиции за политическа власт.

И ако погледнете предишните му постове във Фейсбук, ще забележите, че той никак не държи да защитава имидж на сериозен политик.

На 27 май е благодирал на демократите за подкрепата им на евроизборите.

На 31 май е пуснал личен постинг в защита на осъдения от Стоян Мавродиев (КФН) журналист от „Капитал” Росен Босев. Присъдата е от 1000 лева, но ако се съди по думите на Иванов, ще остане с впечатление, че е един милион.

На 8 юни Иванов удостои с безценното си внимание най-знаковото съботи в края на пролетата: „В деня на Софийския прайд бих искал да отправя личните си поздравления към участниците в него за куража да излязат и да отстояват достойнството си. Смисълът на нашето усилие за демократична България е в това, всеки човек да може спокойно да утвърждава своите правдини…”

На 24 юни ДаБъл Иванов пита: „Пореден скандален повод да кажем: КПКОНПИ (и спец съда и прокуратура) трябва да бъдат премахнати в този си вид. И пак да попитам- къде е оставката на Пламен Георгиев?”

След този пост Иванов изчезна някъде, за да се появи отново вчера и да изригне срещу номинацията на Гешев.

Постът му е споделен 530 пъти, вървят коментари, задават се въпроси, но те, както обикновено, остават без отговори. Жълтопаветната културна традиция изключва диалози с фенове, вероятно им изглежда просташко.

И така до есента, когато, евентуално, ще напише нещо за местните избори. Няма индикации да реагира по тазсутрешното интервю на Иван Гешев. Може би защото трябва да преминат в оправдателен режим.

Георги Николов, Фейсбук

Публикувано в: mejdu-redovete.com


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Кали Струва ми се, че Иванов доста го е страх от Гешев, защо иначе ще се случава тази аката срещу него
24.07.2019 16:13 / Отговор
Гого Иванов пак се опитва само да мъти водата. Нищо смислено не прави.
24.07.2019 21:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети