Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Гилдията срещу културния министър

Мрежата

Гилдията срещу културния министър

Гилдията срещу културния министър - Tribune.bg
Снимка:

Гилдията буквално избухна в социалната мрежа Фейсбук след интервюто на културния министър Атанас Атанасов. Той се представи като Наско и обясни, че в чест на първото си гостуване в бТВ се е научил да си връзва възела на вратовръзката. Атанасов очерта достъпът до култура като най-съкровената му цел като министър.

„Не смятам, че Министерството на културата е едно блато, заразено с корупция. Но със сигурност мога да кажа, че от първите ми впечатления е едно административно блато“.

После министърът допълни, че няма самочувствието, че след един месец ще е разкрил всички нередности в сектора, но се похвали, че бил запознат „дори с казуса за национален фонд „Култура“.

Интервюто предизвикаха коментари, които варираха от „горкия“ до „няма идея къде се намира“

 

Велислав Минеков, служебен културен министър и скулптор

Ей Богу, такова нещо не сме имали !

Честито на печелившите !

 

Теодор Ушев, аниматор

Горкото момче...

Кой му е причинил това?

 

Венци Мицов, музикант и преподавател 

Да, гледах министър Атанасов.

Имам само един коментар. Той е към цялата арт гилдия.

На ваше място след това интервю щях да съм сериозно притеснен. Това младо момче няма идея къде се намира и с какво се занимава.

Лошото е, че най-вероятно други хора имат …Кой разбрал - разбрал…

Това е. Останалото дори не мисля да коментирам…

 

Валентин Иванов Кардамски, художник и бивш PR на БСП

Гледах момчето от културата. Горкото.

Това е всичко.

 

Явор Дачков, журналист

Имам чувството, че някой ще влезе в студиото на бТВ да изведе министъра на културата за ръчичка като свърши интервюто. Симпатично момче, което няма никакво понятие от това, което управлява. Няма и да има. Май няма и истинско отношение към изкуството. Клиширано положение. Направи груба тактическа грешка като каза, че министерството не е блато на корупция, както твърди проф. Минеков. Ще го тричат скоро във ФБ:)

 

Владимир Огнянов

Здравейте, аз съм Влади. Минавам да споделя само, че министърът на културата е чиста радост.

 

Веселина Томова, журналист

Тази вечер „министърът на културата“ Атанас Атанасов по bTV пак с краченца на „Х“. И се хили като …., вие кажете като какво!

Започва така – на въпрос как би искал да се представи на зрителите:

„Здравейте, аз съм Наско. В чест на предаването се научих да си връзвам възела…“ – пипа ухилено възела на вратовръзката си. Лилава, впрочем. Ухилен, като напушен.

„- А какъв е Вашият опит в културните процеси ?

– Моят опит е  най-вече с читалището в селото на моите баба и дядо.“

Не се бил срещал с гилдиите, нямал време, хахаха.

Говори абсолютни кухи приказки и глупости. Ходил на театър в петък и бил много впечатлен, защото… „всички елементи така се преплетоха, че…“.

И това е …. Министър на културата! Такъв ПОТРЕС е това момченце, което изобщо не знае къде се намира, че ти идва да се хванеш за кобура!

Радев, ти носиш личната отговорност за тези клоуни, които натресе на България! И ще си плащаш с лихвите!

СРАМ МЕ Е!!!

Петър Фотев, преподавател в Медицински университет – Варна; Председател на Младежко читалище “Евлоги и Христо Георгиеви” – гр.Варна

Рядко гледам телевизия, но днес ми остана малко свободно време и случайно попаднах по един канал на интервю с министъра на културата. Няма какво да кажа за него: жалка карикатура и обида за културата! Не че предишните министри бяха кой-знае какви капацитети, но все пак има разлика от земята до небето между проф. Минеков и - дано да не му бъркам името на младежа - Атанас Атанасов...
Смених програмата и за мой ужас се сблъсках с министъра на енергетиката. Още по-тъжна картина! Отдавна не бях слушал такива глупости! Цитат: "В текущия си размер на бюджетни средства и разполагаемост сме направили абсолютно максималното"...
Ядосах се и смених и този канал. Темата: отново енергетика. По "Евроком" нашият човек, депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев, коментира "авторитетно" работата на председателя на КЕВР. Какво разбира бат' Иво от енергетика, само той си знае, но на присмех и унижение е подложен един от най-големите професионалисти, излезли от нашите среди - проф. Иван Иванов: човек изключително достоен и честен, чиито морални и интелектуални качества са несъмнени и доказани през годините...
Както и да е. Важното е да сме живи и здрави!...   


Топ новини

виж още