Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Гласуване по пощата е потресаващо тъпа идея…

Мрежата

Гласуване по пощата е потресаващо тъпа идея…

Снимка:

От Фейсбук профила на Георги Харизанов

Извънпарламентарна партия няма как да ВНЕСЕ законопроект. Може да го тикне в ръцете на някой  и друг депутат и в кутиите на останалите. Толкоз.

Демократична България внесе законопроект за въвеждане на гласуване по пощата

Гласуване по пощата 25 дни преди изборите в тази ситуация, че и в нормална такава, е потресаващо тъпа идея. И сама по себе си, и поради невъзможност да бъде осъществена /в случай, че не беше тъпа, нали/.

Хората, заради кретении като тези, нямат достатъчно доверие на бюлетини, протоколи подписани представители от всички партии плюс контрола на застъпници плюс контрола на наблюдатели, а ще имат на пощенски пликове?

Палете пак гумените лодки нанякъде, че с тия дъвки за балъци няма да станат нещата.  


Коментари (13)

ГЕРБКП Харизанов е потресаващо тъпо парче като вожда си Борисов. ГЕРБ искат избори с колкото може по-ниско участие, минимум прозрачност и максимална тежест на клиентелните мрежи, на контролирания и купения вот. Затова не харесват гласуването по пощата, не харесват излъчването на броенето на бюлетините в реално време, не допуснаха реален независим одит на машините за гласуване и техния софтуер. Отпорът на статуквото има съвършено конкретна цел - да не позволи на гражданите да контролират изборния процес, а на хората, живеещи зад граница да участват пълноценно в изборите.
13.01.2021 16:49 / Отговор
до ГЕРБКП Не, не е тъпо парче Харизанов, щом ви вади от обувките!
13.01.2021 17:28
Джедай Тотю Слушай, говньо @ГЕРБКП, колкото и да се напъвате „хората, живеещи зад граница да участват пълноценно в изборите“, това няма да стане! И няма да стане, защото от 200 000 души в Турция ще гласуват 500 000, а ДПС ще стане първа политическа сила! Ясно ли е? Продължавай да си мислиш, че българите сме прости и заухави! Виждаме мръсните ръчички на тези, които се опитват да ни дръпнат залъка от устата! Тази стратегия за връщане на „османското присъствие“ тихомълком няма да се осъществи, разбра ли, тъпак?
13.01.2021 18:57
ЛИНО ТЕЗИ ИЗБОРИ БОРБАТА ЩЕ Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА.
ЗАТОВА РЕЗИЛПРЕЗИДЕНТА ДА ПОКАНИ И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ.
А ЗАЩО, ОСВЕН ПО ПОЩАТА НЕ ГЛАСУВАМЕ И ПО СПИДИ И ЕКОНТ.
13.01.2021 17:15 / Отговор
Идеите ви са чудесни и съвсем искрено ми повишават настроението.
13.01.2021 17:39
Юруш! ,Най-тъпото е, че претендиращият за правила Хр. Иванов пропусна години наред, а беше и правосъден миниистър, без да предложи гласуване по пощата. Сега, в 12 без пет, под юмрука на пРезидента, се разшетаха с едничката цел да има хос и да инат нова опорна точка за опрвдание на очакваните от самите тях резултати.
13.01.2021 17:27 / Отговор
Напротив отдавна има законопроект за гласуване по пощата, но Герб и обединените мафиоти със затворника Магарешки, всичко помитат, камо ли да го прочетат. И защо да е тъпо, американците и много други народи толкова ли са тъпи? Трябваше отдавна да го въведем, както е електронното гласуване, ама не им отърва, тъй като ще си загубят властта.
13.01.2021 18:24
до горния: Мило другарче, ти новини гледаш ли изобщо?
Сега ли изпълзя изпод камъка, или за теб това, което се случи на последните избори в Америка е нормално?
Само пълни олигофрени биха допуснали гласуване по пощата, и да - американците са много, ама много тъп народ, да ме прощавате за френския.
13.01.2021 18:57
Джедай Тотю Дрисльо @Напротив, и откога има „законопроект за гласуване по пощата“? Би ли ни дал някакъв линк към тази информация? А, не можеш ли? Но можеш да се плюнчиш и да се напъваш че имало подобна дивотия! Що на пикливите „протести“ през лятото не искахте „гласуване по пощата“, а сега, като видяхте, че в Щатите стана чудовищната измама и решихте „що пък да не пробваме“? Така ли? Ами успокой се, няма да стане! Няма да има гласуване по пощата, а ако ГЕРБ го предложи, ще опищите кански орталъка, както стана и с предложението за новата конституция! Айде чиба!
13.01.2021 19:04
Безгранична е наглостта на опозицията и нейните виртуални труженици. Земята прекопаха да има машинно гласуване с намерението или да ги хакнат или да използват новия начин за гласуване за да компрометират изборите. Дадоха се 40 милиона за тези щайги, които никой няма да използва и ще трябва да се продадат за скап, вместо за социални нужди. И вече започнаха да пускат опорките как щели да бъдат манипулирани резултатите от машинното гласуване , защото управляващите не ги допуснали да правят одит. Ами като се съмнявате в машините защо ги искахте? Сега истерията около екзотичната за нас идея за гласуване по пощата и след 3 месеца без да им мигне окото ще ревнат как гласовете по пощата са фалшифицирани. Колко пъти го правиха за последната година - защо не сме без мерки като Швеция, защо умират хора по стълбите.. Не на късата памет на народа разчитат, а на пълното му видиотяване.
13.01.2021 19:26 / Отговор
Улицата? Камарата на представителите на САЩ започна да разглежда въпроса за импийчмънта на действащия президент Доналд Тръмп. Пред конгресмените беше внесено обвинение за „подбуждане към бунт“.
Кога и при нас?
13.01.2021 21:09 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още