Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Горчева: Мангъров, безотговорното Ви поведение мина всякакви граници, отговорете на тези въпроси

Мрежата

Горчева: Мангъров, безотговорното Ви поведение мина всякакви граници, отговорете на тези въпроси

Снимка:

Даниела Горчева, Фейсбук

Атанас Мангъров, Вашето безотговорно поведение мина всякакви граници. Искате дебат. Хайде тогава отговорете на следните въпроси с точни данни и посочване на източниците.
Отначало твърдяхте, че причината за повече жертви в другите страни бил по-високият процент възрастни хора над 80 години. Тук Ви разобличих с точни данни, от които се видя, че в сравнение с България Нидерландия има по-нисък процент възрастни хора над 80 години от общото население, но несравнимо много повече жертви на 100хиляди души от България. А Гърция, която има също толкова висок процент възрастни хора над 80 години като Италия, има по-малко жертви дори от България. Камо ли да се сравнява с Италия!

И гледам след моята публикация зарязахте тази "теория " - къде имало повече сухи съчки.
Сега обаче твърдите други небивалици.
И българските журналисти Ви оставят безкритично да ги ръсите вместо да Ви поискат да докажете твърденията си.
Та.
Хайде сега, след като твърдите, че причината у нас да има сравнително малко жертви била, защото нямало било старчески домове, а жертвите в другите страни били все от старческите домове, да отговорите:

1. Какъв процент от общите смъртни случаи в Италия са хора от старчески домове?

2. Какъв процент от общите смъртни случаи във Великобритания са от старчески домове?

3. Какъв процент от общите смъртни случаи в Нидерландия са от старчески домове?

4. Какъв процент от общите смъртни случаи в Белгия са от старчески домове?

5. Колко души в България живеят в старчески домове. Колко души в България живеят в психиатрични клиники?

6. Какъв процент от общите смъртни случаи у нас са жертвите от домовете за възрастни хора?

7. Сравнихте ли дистанцията във времето между първи регистриран пациент с ковид-19 и датата, на която са вети първите мерки в различните страни?

Например, КОЛКО дни (седмици) след първия доказан пациент с ковид-19 са обявени мерки за изолация в най-засегнатите 5 -6 страни?
И колко дни след първия пациент с ковид-19 са предприети мерките за изолацията в страните с най-малко жертви на 100 хиляди души население?

8. Швеция и Норвегия имат горе-долу еднаква гъстота на населението, както и еднакъв туристически и бизнес поток по това време на годината. Как си обяснявате огромната разлика в броя на жертвите на глава от населението?

9. Понася ли Швеция в момента икономически удар? А ще понесе ли в бъдеще по-голям икономически удар от съседна Норвегия, която вече смекчава мерките?

И три въпроса от Atanas Bombov

1. Колко са хронично болните у нас (диабетици, хипертоници, астматици, раково болни) и колко от тях ще преживеят вируса?

2. Какви преки наблюдения има върху протичането на болестта и какви изследвания и анализи е направил?

3. Бил ли е част от международните видеоконференции на медици с пряк опит в областта, как препоръчва да се прилага техния опит у нас?
*

Лично аз имам и още въпроси, но хайде да не Ви преуморяваме с мислене, понеже гледам, че това упражнение Ви е трудно.

А ето данните от 14 юни за броя на жертвите (починалите) от ковид-19 на 100 хиляди души.
Швеция, която е една от най-слабо населените страни изпревари с огромна преднина най-гъсто населената страна в Европа - Нидерландия.

Норвегия, която е сравнима с Швеция по гъстота на населението, по туристически и бизнес поток в това време на годината има 242 жертви срещу 4 874 жертви в съседна Швеция.
Или в Норвегия това прави 4.55 жертви на 100 хиляди население, а Швеция изпревари Франция със своите 47.86 жертви на 100 хиляди население и зае достойното 5то място в печалната европейска статистика ( при това продължава да катери нагоре).

Ето данните на първите пет страни в ЕС ( вкл. Великобритания) за брой жертви на 100 хиляди души население

Белгия - 84.49
Великобритания - 62 79
Испания - 58.8
Италия - 56.76
Швеция 47.86

Франция - 43.89
Нидерландия - 35.26

А ето показателите на страните от ЕС с най-малко жертви:

Словакия - 0.51
Латвия - 1.45
Кипър - 1.51
Гърция - 1.71
България - 2.45   


Коментари (26)

НИНА АНГЕЛОВА Това невзрачно мъжле, вероятно с комплекси, търси популярност. Нямам друго обяснение за непрофесионалното му поведение. Истинският лекар е във война с болестите. Дори с година, месец или седмица удължен живот на болен, за него е спечелена битка. Потресена съм от брътвежите му за стаден имунитет. Дори ветеринарните лекари не мислят така.
15.06.2020 20:52 / Отговор
НИНА АНГЕЛОВА Това невзрачно мъжле, вероятно с комплекси, търси популярност. Нямам друго обяснение за непрофесионалното му поведение. Истинският лекар е във война с болестите. Дори с година, месец или седмица удължен живот на болен, за него е спечелена битка. Потресена съм от брътвежите му за стаден имунитет. Дори ветеринарните лекари не мислят така.
15.06.2020 20:54 / Отговор
Karabas Barabas Е, то е очевадно и без да си дипломиран психолог, че фъфляка с вид, харизма и интелектуален капацитет на простинал плъх, страда от чудовищен комплекс за малоценност, остра фрустрация и тежък дефицит на внимание, особено обществено! След като бе подритнат съвсем елегантно отвсякъде, въпросният сюргюн използва, че в определени антибългарски сайтове му дават думата, за да плюе наред, но вече никой не го брои за жив, камо ли да му се връзва на глупостите! Така че оставете го да се спомине от естествена смърт!
15.06.2020 21:20
Taz Това невзрачно мъжле като го наричате е видно че каквото каза, това и стана. А вие като не ви харесва спокойно може да слушате хората на Тиквата и да се криете в миши дупки.
16.06.2020 15:23
Въпросите трябва да се зададат на НОЩ, на гробаря Мутафчийски и на Кунчев. На огнища се разпространява в последните дни, а има навсякъде по един - двама, а в София най-много . Всичко това е пълна стъкмистика .А вирусът е създаден, изпуснат изкуствено, просто е биологическо оръжие. Спряха икономиките, и озонната дупка се затвори.И тогава всички отпуснаха мерките.
16.06.2020 08:43 / Отговор
Мангъроподобен мангъроид И последно - сухи съчки ли сме или просто един мухъл по Земята?!
16.06.2020 09:06
Гери Многоооо си филмиран !
17.06.2020 06:40
Николов Да отговори и от какви данни вади извод че се се създава траен имунитет .
16.06.2020 09:33 / Отговор
Андон Андонов А вие можете ли да кажете колко са умрели от вируса и как са разбрали това след като са забранени аутопсиите.
16.06.2020 16:40
NNN Заради изключително вредното за обществото поведение на Мангъров, не е достатъчно да бъде разобличен от журналисти, той трябва да бъде обект на ПРОКУРАТУРАТА!
16.06.2020 09:35 / Отговор
Ненормалници Научно още нищо не се знае за този вирус, каква прокуратура. Вие сте прости като нашата мутра. Въведоха у нас мерките веднага, след като ЕС каза, че ще има пари, просто след видеоконферентна връзка нашия веднага се задейства, тъй като испанският вирус го преследваше яко. А заболявания с много пневмонии в България е имало още през февруари и март, до средата, които кадърните лекари са ги излекували. А д-р Мангъров и други кадърни лекари казват истината, на база на опита си. А останалите са послушковци, които са се продали за много пари на мутрата.Защо отваря барове и дискотеки?
16.06.2020 09:53
Аут! Ненормален невеж полит-обвързан трол!
16.06.2020 10:17
Тиамат За прокуратурата ли. А Боко, Мутафчикски и другата шайка кога?
16.06.2020 15:18
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още