Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Гостите на БНР в един глас с протестиращите

Мрежата

Гостите на БНР в един глас с протестиращите

Снимка:

Това ли е липса на медийна свобода, г-н Радев?

Президентът Румен Радев обяснява как в България няма свобода на медиите и всички са подвластни на управлението. На този фон обаче прави впечатление и кои ще са гости в БНР, и то не кога да е, а в неделя – когато отново има заявка за протест срещу правителството.

Националното радио, което се издържа с нашите и вашите пари, е решило да възражда и дава трибуна на хора като: Татяна Дончева, генералът-гном Атанас Атанасов, бившият на генерал Деси - Георги Свиленски, а като капак и "великата" мисъл, диктуваща думите на президента Радев Иво Христов, пише ПИК.

Някъде там за цвят са решили да привикат и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, да изглежда уж обективни.

Нека обаче видим кои са всъщност лицата, които ще седнат пред микрофона на БНР - държавното радио в държавата, в която според Румен Радев нямало свобода на медиите и която нарече "блато". От следващите редове ще стане пределно ясно има ли правителствена цензура и ако имаше, щяха ли толкова опозиционни лица да се изявяват свободно в национален ефир.

Атанас Атанасов, станал лидер на ДСБ след капитулирането на Радан Кънев. При последните избори заедно с проваления правосъден министър и лидер на друга съвсем неуспяла партия "Да, България" в колаборация със "Зелените" успяха да съберат едва 2 процента на изборите. Съвсем недостатъчно да се говори за тях като някаква алтернатива на каквото и да е. Винаги обаче са чинно на протестите, ако не те, то техните хора, често и това работят - да търкат жълтите павета. 

Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" и адвокат, но не на кого да е, а все на мастити бизнесмени и олигарси. Най-мил на сърцето ѝ е Сашо Дончев, олицетворение на газовата олигархия. Босът и собственик на медии, които не се свенят срещу грантове да хулят България и да разпространяват фалшиви новини. След това пък Дончева на драго сърце брани с тяло Гриша Ганчев в съда от репортери, защото в България нямало свобода на словото.

Политическата кариера пък на Дончева е една от "най-блестящите". Излязла от редиците на БСП, реши че може да разцепи червените, но някак не ѝ се получи. На последните избори се прегърна с врага си Румен Петков и АБВ, за да вземат някой процент, но и това не стана, дори централите на партиите не можаха да си задържат.

Георги Свиленски пък през последните месеци се превърна в сянка на Корнелия Нинова. Заради своята лоялност, бившият съпруг на първата дама Десислава Радева, бе повишен в организацията на предстоящите избори през 2019 година. Ако съдим по резултатите до този момент, едва ли ще успее да вдигне отчайващия рейтинг на пребоядисаната синя приватизаторка Нинова.

Иво Христов пък е съветник на президента Румен Радев. Човекът, който му пише антиправителствените речи и разцепва нацията, който нарича България "блато". Именно неговото име се спряга и за шеф на новите тролове в интернет, които си впрягат пръстчетата, за да плюят неудобните и противниците на президента. 

Каква сбирка само се очертава, каква (НЕ) свобода на медиите!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив